oplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, İskele-Karpaz bölgesinin yıllardır ihmal edildiğini, ilçe olmasına rağmen bunun kağıt üzerinde kaldığını belirterek, “Bölge halka hizmeti bizim iktidarımızda anlayacak” dedi.

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, hükümetin karar ve uygulamalarının halkın gelir seviyesini yükseltmek için değil halkı hükümete ve bölge milletvekillerine muhtaç etmeye dönük olduğunu kaydeden Çakıcı, TDP’nin bu duruma son vermekte kararlı olduğunu, işsizliğin azaltılması için bölgeye yönelik özel projeler geliştireceklerini kaydetti.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, İskele İlçe Başkanı Erkut Yılmabaşar ile İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, önceki gün Mehmetçik, Pamuklu ve Kumyalı’yı ziyaret etti. Halkın sorunlarının dinlendiği, sorularına yanıt verildiği ve TDP’nin politikalarına yönelik halka bilgi verildiği ziyaretlerde TDP’nin iktidara gelmesi halinde yapacaklarını içeren “Zamanı Geldi, İktidara Hazırız” adlı kitapçık da dağıtıldı.

“SADECE KOLTUKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR”

TDP Genel Başkanı Çakıcı, ülkenin çok zor günlerden geçtiğini, ancak, İskele-Karpaz bölgesinin kendine özgü çok daha fazla sorunları olduğunu belirterek, “sorunların ana kaynağının beceriksiz ve insanları arasında ayırım yapan, sadece kendi koltuğunu düşünen kişiler ve yönetimler olduğunu” kaydetti.

Ekonomik sıkıntı ile işsizliğin bölgenin en önemli sorunlarının başında geldiğini, bölgede partizanlığın, adam kayırmacılığın en üst düzeyde yaşandığını belirten Çakıcı, buna son haftada tamamen kurultaya yönelik sınavsız, münhalsiz yapılan istihdamları örnek gösterdi. Halkı arasında ayrımcılık yapan UBP’nin, şimdi kendi adamları arasında bile ayrımcılık yaptığını, kardeşi kardeşe düşman eder konuma geldiğini iddia eden Çakıcı, koltuk uğruna insanları kavga ettiren UBP’den halk yararına icraat beklemenin hayalden de öte olduğunu vurguladı. Çakıcı, sınavsız, münhalsiz tamamen kurultaya yönelik yapılan son istihdamlara göreve gelmeleri halinde son vereceklerini yineledi.

Halkın fakirleştiği, alım gücünün düştüğü, işsizliğin arttığı, üreticilerin kaderine terk edildiği  çok kötü bir dönem yaşandığını belirten Çakıcı, tesislerde yasalara göre belli oranda vatandaş çalıştırılması zorunluluğu olmasına rağmen, buna uyulmadığını, denetim yapılmadığı gibi, yasalara uymayanlara da yaptırım yapılmadığını kaydetti.

“MEHMETÇİK BELEDİYESİ 2. LTB OLMADAN MÜDAHALE EDİLMELİ”

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkedeki bazı belediyelerin derebeylik gibi yönetildiğini kaydetti ve Mehmetçik Belediye Başkanı’nı da buna örnek gösterdi. Demokrat Parti'li Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer'in yasa tanımaz bir şekilde 2 yıldır belediye meclisi üyelerini toplantıya çağırmadığını belirten Çakıcı, Adalıer'in daha da ileri giderek, hiç bir yasaya uymayan adımlar attığını söyledi. Mehmetçik Belediyesi’ne Lefkoşa Türk Belediyesine (LTB) benzemeden müdahale edilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulunan Çakıcı, TDP iktidarında yasalara uymayanlar ve uygulamaları ile ilgili gerekli yargı sürecini başlatacaklarını yineledi.

“TDP MANİFESTOSU”

Konuşmasında ‘Zamanı Geldi, İktidara Hazırız” adlı manifesto kitapçığı hakkında da bilgiler veren Çakıcı, ülkedeki sistemin ve rejimin biran önce yıkılması gerektiğini, bunun için neler yapılması gerektiğinin de kitapçıkta yer aldığını kaydetti.

Bugün süslü püslü laflarla ve vaatlerle halkın karşısına çıkarak oy talep edenlerin yıllarca gerek hükümetin büyük, gerekse küçük ortağı olduklarını ve sadece statükoya hizmet ettiklerini anımsatan Çakıcı, TDP dışındaki tüm partilerin bu konuda sınıfta kaldıklarını söyledi.

TDP olarak sosyal adaletten yana bir düzen kurma kararlılığında olduklarını, bunu yaparken tek dayanaklarını halk olduğunu belirten Çakıcı, en büyük yanlışların başında, yapanın yanına kar kalması ve hesap sorulmaması olduğunu belirtti ve TDP iktidarında geriye dönük olarak tüm yasa dışılıklar ile usulsüzlüklerin hesabının sorulacağını vurguladı. 

Editör: TE Bilisim