TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Uluslararası Havacılık Örgütü kurallarına KKTC’de de adaptasyon gerektiğini, hava kontrolörleri kriterlerinin de yasalaşmasının şart olduğunu söyledi. Çakıcı, sivil havacılık ve hava trafik kontrolörlüğü gibi önemli bir alanda eleman eksikliği ve yasal boşlukların kabul edilemeyeceğini ifade etti.

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Çakıcı, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. TDP Genel Merkezi’ndeki görüşmede, TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit de hazır bulundu.

Kapısız’ın görüşlerini dinleyen TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkenin her alanında yasaların uygulanması gerektiğine inandıklarını, bunun özellikle havacılık alanında çok daha fazla gerekli olduğunu söyledi.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın istek ve taleplerinin haklılığına dikkat çeken Çakıcı, “Bunlar halkın emniyeti açısından oldukça gerekli unsurlardır” dedi. Çakıcı, çalışanların hizmet içim eğitimleri ile eğitimli ve lisanslı çalışan sayısının artırılmasının da önemini vurguladı.

Geçmiş UBP Hükümeti’nin acil ihtiyaç olan yerler yerine, tamamen UBP delegelerine dönük istihdam yaptığını öne süren Çakıcı, “Çok önemli ve acil olan yerler yerine, tamamen çıkar uğruna istihdam yapmak partizanlığın dik alasıdır” dedi.

Çakıcı, Ercan Havaalanının tekelleşmesine karşı olduklarını yineleyerek geçmişte Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın iflas ettirilmesinden de büyük acı duyduklarını, bayrak taşıyıcısı yeni bir Kıbrıs Türk hava yolu şirketinin kurulması gerektiğini kaydetti.

Sivil havacılıkta rekabet ortamının artırılarak halka ucuz ve kaliteli hizmet götürmeyi savunduklarını dile getiren Çakıcı, bunun için her türlü mücadeleye hazır olduklarını söyledi. 
Editör: TE Bilisim