Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkede vatandaşları doğum yerine göre bölerek oy avcılığı yapan partiler bulunduğunu iddia etti.

Ada TV’de katıldığı bir programda Çakıcı, “Maalesef ayrımcılıktan beslenen kötü bir zihniyet var. Kendi vatandaşlarını doğum yerine göre bölerek oy avcılığı yapan partiler var. Aslında kendi ülkesine en büyük zararı veren de bu kesimlerdir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Ulusal Birlik Partisi kurultay sürecine müdahaleler yapıldığını da savunan Çakıcı, “Bu müdahalelere çanak açanlar ve bunu siyaset yapma biçimi olarak görenler de Kıbrıs Türk halkına zarar verdi.. Yetmedi, UBP kurultayında kimin başkan olacağı noktasında da yine müdahaleler yaşandı. Hatta medyaya da yansıyan UBP içinde yaşanan kavgalara, tartışmalara Türkiye yetkilileri şahit olarak, tercih ettikleri insanların düştüğü durumu bizzat yerinde gördüler" dedi.

Çakıcı, kamuya sınavsız ve münhalsiz istihdamların yapıldığını ileri sürdü.

Koronavirüs süreciyle ilgili alınan bazı kararları da eleştiren Mehmet Çakıcı, ülkeye gelip 3 gün kalacak kişilerin karantinaya alınmaması kararının kumarhaneler için alındığını, aynı çabanın hastalar için hastanelere verilmediğini savundu.

Hükümetin kurulamaması nedeniyle bağımlı hastaların özelden tedavi alamadığını da belirten Çakıcı, sağlık ve eğitim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini, bunun için Genel Sağlık Sigortası’nın geçirilmesi gerektiğini söyledi. Çakıcı, insanların ister özelden ister devletten tedavi almasının önünün açılması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim