Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) şehrin sualtyapısıyla ilgili yeni bir ihaleye daha çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde teslimatı yapılan 2 proje ve şu anda devam eden 1 proje yanında bu kez de Çağlayan bölgesi için ihale hazırlığı yapan LTB Su Şubesi en yakın zamanda ihaleye çıkarak Çağlayan bölgesinin de su şebekesini yenileyecek. Kaymaklı Yolu Sokağı’nın güneyinde kalan kısım ile tüm Çağlayan Bölgesi’ni kapsayacak “Çağlayan Bölgesi İçme Suyu Şebeke Yenilemesi Projesi” kapsamında yaklaşık olarak 10,700 metre ana boru ve 3,500 metre sayaç borusu yenilenmiş olacak.
“Çağlayan Bölgesi İçme Suyu Şebeke Yenilemesi Projesi” ile kayıpları çok olan, sürekli patlayan ve ömrünü tamamlamış asbest ve galvaniz boruların yerlerine hdpe borular döşenerek şebekenin yenilenmesi ve tüm sayaçların yenilenerek sayaç koruma kutusu içerisine montelenmesi hedefleniyor.

Su Şubesi yoğun çalışıyor
Geçtiğimiz günlerde tamamlanan “Altınbaş Petrol Kavşağı Ana İsale Hattı Kısmi Yenileme Projesi” ve “Hamitköy’deki Mevcut Depo ve Bağlantı Menholleri Tadilatı ve Düzenlenmesi Projesi” yanısıra “Yenişehir Bölgesi İçme Suyu Şebeke Yenilemesi ve Sayaçları’nın Değişimi Projesi” kapsamında çalışmalar sürüyor. Bu yıl yine “Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine 2. bir Su Hattı Döşenmesi Projesi” de tamamlanarak hayata geçirildi.
 
Editör: TE Bilisim