Belgelerin dağıtılması öncesi öğrencilere hitap eden Uluslararası Final Üniversitesi mütevelli heyeti başkanı Dimağ Çağıner, “Uluslararası Final Üniversitesi’nin 36 yıllık final Eğitim Kurumları’nın tecrübesi ve KKTC’de DMG şirketler grubunun güçlerini birleştirerek yapmış olduğu bir eğitim alanı” olduğunu kaydederek, “bizim için burası bir ticarethane değil. Bizim burada amacımız Final Eğitim kurumlarının 36 yıllık tecrübesini bizim burada yapmış olduğumu yatırımların karşılığında gelecekte bu topraklara eğitimi ile birlikte sahip çıkabilecek yeni bir neslin oluşmasına katkı sağlamaktır” dedi.
Uluslararası Final Üniversitesi’ndeki eğitimin diğer üniversitelerden farklı olarak gönülden ve içten olduğunu belirten Çağıner, “Bu hayatta gelip ve geçiciyiz, gelecek nesillere ne kadar çok eser bırakırsak bizim hatırlanmamıza vesile olacaktır. Üniversite eğitimi, eğitim hayatımızın en kilit noktasıdır. “ dedi.
ÇAĞINER: “ÖĞRENCİLERİ EN İYİ DONANIMLA MEZUN EDECEĞİZ”
Dimağ Çağıner şöyle devam etti: “Biz Final Grubu ile birlikte DMG Group olarak öğrencilerimize iş garantisi taahhüdü verdik. Bunun bir sebebi var. Biz buradan eğitim alacak ve çıkacak olan öğrencilerimizin nasıl bir kalitede eğitimden geçeceğini taahhüt ettiğimiz için mezun olacak öğrencilerimizin de kendi işletmelerimizde bize maksimum fayda sağlayacağından eminiz. Bu hem kendimize hem de Uluslararası Final Üniversitesi’ne kayıt yapan öğrencilerimize olan güvenimizi gösterir.”
Uluslararası Final Üniversitesi’nde eğitim verecek olan akademik kadronun her türlü imkândan faydalanacağını da belirten Çağıner, bu konuda iddialı olduklarını ve öğrencileri en iyi donanımla mezun edeceklerinin taahhüdünü verdiklerini kaydetti.
ÖZTOPRAK: “AÇIK KAPI POLİTİKASI UYGULANACAK”
Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Abdullah Öztoprak ise yaptığı konuşmada, öğrenci odaklı eğitim vereceklerini söyleyerek, akademik personelin açık kapı politikası uygulayacağını ve öğrencilerle birebir ilgileneceklerinin altını çizdi.



BİROL: “VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK”
Üniversite mütevelli heyeti üyesi Cem Birol ise, Uluslararası Final Üniversitesi’nin kuruluş misyonunda en büyük artılarının teori ile uygulamayı birlikte yürütmek olduğunu belirterek, öğrencilerin bu artıyı bilerek hareket etmelerini istedi. Birol, başlarken verdikleri sözü şimdi tuttuklarını ve öğrencilere iş garantisi için belgelerinin verildiğini ifade ederek “bundan sonraki süreçte de hep birlikte en iyiye ulaşacağımızdan eminim” dedi.
Editör: TE Bilisim