Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda toplumun bilinçlendirilmesinde, diyetisyenlerin önemli bir rol üslendiklerine dikkat çekerek, “Dengeli beslenme, en az yaşadığımız çevre koşulları kadar, sağlıklı yaşam için gereklidir” dedi.

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, “6 Haziran Diyetisyenler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

“ÇAĞIN EN BÜYÜK RAHATSIZLIĞI OBEZİTE”

Mesajında, diyetisyenlerin, uluslararası meslek sınıflamasında tıp, diş hekimliği, hemşirelik ve benzeri diğer mesleklerle birlikte sağlık sınıfında yer aldığını belirten Ertuğrul Hasipoğlu, çağımızın en büyük rahatsızlıklarının başında obezitenin geldiğini kaydetti.

Diyetisyenlerin, yataklı tedavi kurumlarında, çocuk ve yaşlı bakımevlerinde, ana-çocuk sağlığı ile toplum sağlığı ve özel diyet polikliniklerinde tedavi ve rehabilite edici hizmet verdiklerine vurgu yapan Hasipoğlu, “Obeziteden uzak bir toplum yaratmak için, sağlıklı beslenen bireylerin yetiştirilmesine özen göstermeliyiz. Dengeli beslenme, en az yaşadığımız çevre koşulları kadar, sağlıklı yaşam için gereklidir” dedi.

SAĞLIKLI BESLENME VE SPOR…

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra, hareketli ve spora dayalı bir anlayışı benimsemenin ve bu olguyu bir yaşam biçimi olarak görmenin önemine değinen Ertuğrul Hasipoğlu, “Ne yazık ki gelişen teknolojik yaşamla birlikte insanlarımız hareketten ve sportif aktivitelerden uzak bir yaşam sürdürme eğilimindedir. Bunlara bir de stresi de eklediğimizde, obezite başta olmak üzere kalp ve damar hastalıkları ile kanser, dünyamızda ve özellikle ülkemizde en başta gelen sağlık sorunudur” dedi.

Mesajında, “uzmanlar, bu iki temel sorunun obezite kaynaklı olduğu konusunda hemfikirdirler” ifadelerine yer veren Hasipoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın bu sorunların üstesinden gelmek için gerek kamu, gerekse özeldeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olduğunu vurgulayarak, tüm diyetisyenlerin gününü kutladı. 
Editör: TE Bilisim