Çağ-Sen, “Kıbrıslı Türk toplumunun; Mustafa Akıncı’nın Türkiye ile oluşturulacak ilişkilerin kardeşler düzeyinde karşılıklı saygıya dayalı olması yönündeki duruşunun sonuna kadar arkasında olduğunu” vurguladı.

Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu yazılı açıklamasında, Kıbrıslı Türk toplumunun Cumhurbaşkanlığı seçimde yüzde 60,5 oranında çok net bir oyla cumhurbaşkanını seçtiğini belirterek, seçilen cumhurbaşkanının aynı zamanda toplumun lideri olduğunu ve uluslararası alanda kabul gördüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’nın, seçim manifestosunda ortaya koyduğu görüş ve düşüncelerinin arakasında olduğunu seçildikten sonra da yinelediğini ve ilgili tüm taraflara duyurduğunu ifade eden Davulcu, buna göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin “ana-yavru” düzeyinden çıkıp “kardeşler” ilişkisine dönüşmesini istediğini ve bunun için çalışacağını vurguladığını belirtti. Davulcu şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha ilk günden ana-yavru ilişkisinde ısrar ederek emreden- itaat eden biçimindeki onursuz ilişkiyi dayatmaya çalışması asla kabul edilemez. Türkiye Cumhurbaşkanlığı makamında olsa bile kimse bir başka ülkenin cumhurbaşkanı için ‘ağzından çıkanı kulağı duysun’ deme hakkına sahip değildir. Erdoğan’ın bu tavrı en hafif tanımıyla kabalıktır.

Erdoğan’ın kaba ve kırıcı politikalarıyla Kıbrıslı Türkler arasında Türkiye’nin Kıbrıs’ta işgalci olduğu görüş ve düşüncesi haklılık bulup beslenmektedir. Türkiye’nin bundan ne çıkarı olduğunu Türkiye halklarının ve makamlarının düşünmesini öneririz.

Kıbrıslı Türk toplumunun yarınlarını ortak vatan saydığı Kıbrıs’ta oluşturulacak federal bir yapıda gördüğünü belirtip destek verdiği ve seçilmesine katkı koyduğu Mustafa Akıncı’nın Türkiye ile oluşturulacak ilişkilerin kardeşler düzeyinde karşılıklı saygıya dayalı olması yönündeki duruşunun sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kez daha ortaya koyarız.”
Editör: TE Bilisim