Komite aşamasında iki kaleminde artışlar yapılan 2017 bütçesinin, 4 milyar 988 milyon 700 bin TL olarak Meclis Genel Kurulu’na sevk edilmesi bekleniyor.

Komitenin bütçeyle ilgili son toplantısı, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar başkanlığında saat 14.15’te Meclis Mavi Salon’da başladı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da katılıyor.

Toplantıda Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığıile Gelirler Bütçesi’nin görüşülmesinin ardından tasarının madde madde görüşülmesi tamamlanacak ve bütünü oylanacak.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı için 2017 bütçesinde 1 milyar 221 milyon 656 bin 100 TL ödenek öngörülüyor.

GENEL KURULDA 7-21 ARALIK’TA

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye 11 Kasım’da başlamıştı.Tasarının Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri ise dün onaylanan karar uyarınca, 7-21 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

Bakanlar Kurulu’nca 4 milyar 987 milyon 500 bin TL olarak onaylanarak Meclis’e gönderilen tasarıda, komitede görüşülürken Mahkemeler bütçesi 200 bin TL, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bütçesi de 1 milyon TL artışla onaylanmıştı.

Yeni yılın bütçesinin 4 milyar 988 milyon 700 bin TL olarak komitenin bugünkü toplantısında onaylanması ve Genel Kurul’a havale edilmesi bekleniyor. Bütçe, Meclis Genel Kurulu’nda son halini alacak ve 1 Ocak 2017’de yürürlüğe girecek.

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde, Başkan Vekili CTP Milletvekili Birikim Özgür, DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, UBP Milletvekili Hamit Bakırcı ve CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları görev yapıyor.
Editör: TE Bilisim