Cemal Özyiğit, CTP-DP Hükümeti’nin öğrencilerin burs paralarını düzenli ödememesinin beceriksizlikten çok, hem ülkenin nasıl bir zihniyet tarafından yönetildiğinin göstergesi, hem de hükümetin ayıbı olduğuna dikkat çekti.
Türkiye’de okuyan üniversite öğrencilerinin burslarının düzenli yatırılmadığını, bu nedenle öğrencilerin haklı olarak isyan ettiklerini belirten Özyiğit, “Vergi affı adı altında belirli kesimlere milyonlarca TL’lik bağış yapan hükümetin, sıra öğrencilerin burs paralarına gelince ‘ketum’ davranmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürklerin burs ödemeleri için talep ettikleri bütçenin tümünün aktarılmaması nedeniyle, mevcut bütçe ile bursların düzenli ödenemeyeceğini bir anlamda itiraf ettiğine dikkat çeken Özyiğit, “Birkaç kişiye yüz milyonun üzerinde vergi affı yapan, örtülü ödeneği daha da artıran hükümetin öğrencilere yeterli burs parasını ayırmaması hem üzücü hem de düşündürücüdür. Gerçekten yazık” ifadelerini kullandı.
Burs paralarının üniversite öğrencileri için önemli olduğunu, ödemelerde yaşanan gecikmelerin de mağduriyet yarattığını belirten Özyiğit, burs ödemeleri konusunda bakanlıkların topu birbirlerine attığını, ancak sonuçta gerekeni yapmayan ve sorumluluğunu yerine getirmeyenin hükümet olduğuna dikkat çekti. Özyiğit, “İlgili ve yetkili kişilerin topu sürekli birbirlerine atmaları ne öğrencilerin geciken ödemelerden dolayı yaşadıkları mağduriyeti giderir, ne de hükümeti sorumluluktan kurtarır. Bu durum ancak hükümetin acizliğini gösterir” dedi.
“Üçüncü ülkelerdeki öğrencileri de kapsamalı”
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin burs tüzüğü ile ilgili çalışma yaptığı yönünde açıklamalar olduğunu da belirterek, ortaya çıkacak yeni düzenlemenin üçüncü ülkelerde öğrenim gören öğrencileri de kapsaması gerektiğini kaydetti.
Özyiğit, hazırlanacak olan yeni tüzüğün, hem eşitlik ve adalet ilkelerini daha kapsamlı bir şekilde gözetecek, hem de yaz aylarını da kapsayacak şekilde ödemelerin düzenli yapılmasını sağlayacak içerikte olması gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim