Girne’de, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda Liman Yolu üzerinde bir otel inşaatının bodrum katının tavanı çöktü. Beton dökümü sırasında çöken tavanda çalışan 6 işçimiz yere düşerek yaralandı. Yaralanan işçilerimiz hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Komünist Emek Hareketi olarak, daha önce düzenlediğimiz birçok eylemimizde ve açıklamalarımızda ısrarla üstüne basa basa vurguladık:
“Ülkemizin kuzeyinde iş güvencesi ve denetim yok. İşçilerimiz can güvenliği olmadan, normal çalışma saatlerinin üzerinde, insanlık dışı koşullarda çalıştırılıyor. Denetim ve iş güvenliği olmadığı için meydana gelen olaylarda işçilerimiz ya hayatını kaybediyor, ya da yaralanıyor.”
Daha önce yine aynı inşaatta olan iş cinayetinde 19 yaşındaki Cuma Cemiloğlu isimli işçimiz hayatını kaybetmişti.

Bu olaylar ülkemizde sık sık tekrarlanmaktadır ve görünen odur ki işçilerimize yaşatılan “devlet terörü” bu düzen yıkılmadıkça devam edecek.

Yaşanan olaylarda işveren-devlet ikilisi; hiçbir önlem almadığı gibi bu olaylardan sorumlu olanlar da cezalandırılmıyor. Çünkü “işverenlere, sermaye sahiplerine” KKTC Devleti dokunmuyor! Devlet halk değimi ile “bindiği dalı kesmek” istemiyor.

Ama insan canı özellikle de “emekçilerin canı” oyuncak değildir! Dünyayı ayakta tutan emekçilerdir!
Daha kaç insan ölecek ve kaç insan yaralanacak! Kaç kişinin kanı akacak?!

Bu cinayetler, bu olaylar kaderimiz değildir olamaz!
Canımızı alan, yaşamamıza izin vermeyen patron devletinden ve kapitalist sistemden hesap soracağız!
Yaşatılan bu zulmü unutmadık, unutmayacağız!

Kurtuluş ancak biz işçilerin örgütlenmesi, birlik olması, bu kapitalist patron devletine karşı omuz omuza mücadele etmemiz ile gerçekleşecektir. 
Editör: TE Bilisim