Çiğdem Aydın

Kıbrıs Time haber sitesinin gündeme getirdiği Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) “Mezbaha Tesisi” inşaatı ile ilgili haberimize Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bullutoğluları da açıklama yaptı.

Kıbrıs Tıme’a açıklamalarda bulunan eski Başkan Bulutoğluları , kendi döneminde uluslararası standartlarda yapılan bu tesisin atıl durumda durmasının halk sağlığının düşünülmediğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Bulutoğlulları Mezbaha Tesisi'nin şu anda açılamamasına bir anlam veremediğini ,açılmaması için teknik herhangi bir sorun olmadığını iddia etti.

“SAYIŞTAY RAPORUNDAKİ SORUN MALİYE’DEN KAYNAKLANDI “

Sayıştaylık raporlarına göre kendi döneminde ek protokollerle fazla ödeme yapıldı iddialarına da yanıt veren Bulutoğlulları , sayıştaylık raporunun kendi döneminde LTB’ye geldiğini fazla ödemenin Lefkoşa Türk Belediyesi ile ilgili olmadığını Maliye’nin hatasından kaynaklanan bir ödeme olduğunu savundu.Bulutoğlulları ,tamamen maliyenin hatası olduğunu söylediği ek ödemelerin mukavele imza tarihinde döviz kurlarının farklı olması ,ödeme tarihinde ise kurların yükselmiş olmasına bağladı.

Sayıştaylığın tamamen bu noktada rapor gönderdiğini söyleyen Bulutoğluları , Mezbaha Tesisi ihalesine daha çıkılmadan her siyasi partiden bir temsilcinin yurt dışına sadece bu konuyla ilgili gönderildiğini bu tip tesislerin nerede nasıl olduğunun yerinde incelendiğini hatırlatarak, Mezbaha Tesisi projesinin bu şekilde onaylandığını söyledi.

Mezbaha Tesisi projesinin yapımı sırasında projede eksik olan kısımların ve veya ülke şartlarında ihtiyaç olan kısımların da ( pastırma yapımının denetimi, burger yapımının denetimi, döner kebapların yapımının denetlenmesinin sağlanması ) ek olarak yapılarak, bir tesisde denetim altında tutulması düşünülerek yapıldığını kaydeden Bulutoğluları bu kararı tek başına vermediğini Belediye Meclisinin kararıyla yapıldığını ifade etti.
Mezbaha Tesisi yapımında veya ek olarak yapılan kısımlarda kesinlikle gayri yasallık yoktur diyen Cemal Bulutoğlulları , komplekste eksik veya hatalı olduğu düşünülenlerin de , ASİN ŞTİ’ye bildirildiğini, müteahitin de kabul ettiğini vurguladı. Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğlulları ASİN ŞTİ.nin tesis içerisine konan makineleri de çalışır şekilde teslim etmeyi tahüüd ettiğini söyledi.



“YAZIKLAR OLSUN “

Cemal Bulutoğlluları “yazıklar olsun atıl durumda duruyor ,önce halk sağlığı için açılması çok önemli ayrıca Lefkoşa Türk Belediyesi de büyük para kaybediyor o kadar uğraş verdim yazıklar olsun “ diyerek tepki gösterdi.
Mezbaha Tesisi ‘nin açılmaması için teknik hiçbir gerekçe olmadığını söyleyen Bulutoğlulları elektrik hattının çekilmiş trafonun da takılmış olduğunu Lefkoşa Türk Belediyesinin su ve elektrik saatlerini üzerine alması ile tesisisin açılabileceğini öne sürdü.

LTB’nin bu sorumluluk altına girmek istememesi halinde ise tesisisi işletmeye talip olan herhangi kişi veya kurum ve veya kuruluşun elektrik ve su sayaçlarını üzerine alarak tesisi açabileceklerini belirtten Bulutoğlulları, 500 KW jeneratörü bulunan bu tesisin tüm arıtma sistemlerinin de tamam olduğunu ,çift arıtma sistemiyle de arıtılan atık suların kanalizasyon olmasa dahi dereye akıtılabileceğini belirtti.
Lefkoşa Türk Belediyesinde Projeler Şube Amiri Ali Güralp’ın söylediklerine katılmadığını ifade eden Bulutoğlulları Mezbaha Tesisinde elektrik , su ve arıtma sorunu bulunmadığını savunarak , Lefkoşa Türk Belediyesi bugün isterse bu tesisi açabilir dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri bir günde bağlantıları yapar iddiasında olan Bulutoğlulları, Mezbaha Tesisi için gerekli alt yapıların bulunduğunu LTB’de bu tesiste çalışabillecek her türlü personelin (sallatlar, uzman veteriner ) bulunduğunu ayrıca tesisin içerisinde bir de labaratuvar olduğunu ve bu tesiste çalışacak eğitimli insanların da LTB kadrosunda yer aldığını kaydetti.Bullutoğlulları “bana göre tesis açılmaya hazır durumdadır” dedi.

Editör: TE Bilisim