Buket Özatay bu ünvanı alan ilk Kıbrıslı Türk fotoğrafçıdır.

FIAP (The International Federation of Photographic Art) Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu, PSA (Photographic Society of America) ve ISF patronajlarında yapılan yarışmalarında, Özatay 42 farklı ülkede aldığı ‘’ACCEPT’’ sergilemelerden oluşan fotoğrafları ile başvurduğu ‘’ Image Sans Frontier ISF (Image without Borders) France’’ adlı fotoğraf kurumundan Reconnaissance ‘R-ISF-1’ ünvanını ve fotoğrafçı kartı aldı.

Aynı zamanda, Image Sans Frontier ISF üyesi olan Buket Özatay’ın dört fotoğrafı yapılan ön eleme sonucunda, ISF İtalya tarafından organize edilen ISF Kadın Fotoğrafçılar Sergisi’nde sergilenmeye değer bulundu. Ayrıca bu sergideki fotoğraflarından ‘Mansiyon’ ödülü aldı. Sergi, 1 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında Oltremare Park, Riccione İtalya’da gerçekleşiyor.
Dünya çapında ISF’ye üye olan Kadın fotoğrafçıların katıldığı bu sergi daha sonra Avrupa ve Avrupa dışında başka ülkelerde de sergilenecek.
Dünya çapında yapılan uluslararası fotoğraf yarışmalarının birçoğuna patronaj veren önemli bir kuruluş olan, Image Sans Frontier ISF (Image without Borders) amatör fotoğrafçıları ve fotoğraf tutkularını birleştirmek için 1994’de Fransa’da kurulan; hem Avrupa hem de tüm dünyadan birçok iyi fotoğrafçının üye olduğu prestijli bir kuruluştur.

Editör: TE Bilisim