Kuzey Kıbrıs’ta çalışanlardan iş verenlere, gençlerden yaşlılara, kadınlardan erkeklere kadar her kesimin çözüm bekleyen ve artık dayanılmaz hale gelen sorunları vardır. Bu sorunları, günlük politika ve küçük değişikliklerle çözmenin olanaksız olduğu da bugüne kadar yapılan uygulamalarla iyice anlaşılmış olmalıdır. Daha iyi bir yaşam için köklü değişikliklere ihtiyacımız vardır ve bunun için de siyasi önderliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Kıbrıs Türk halkı, geçen hafta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasında, değişim ve çözüm beklentisini sandığa yansıtmıştır. Ayni zamanda geçmiş seçimlere kıyasla seçmenin düşüncesi üzerindeki ipoteğin kalktığı, ülkenin ihtiyacı olduğu şekilde,seçmenin daha özgürce irade ortaya koyduğu açıkça görülmüştür.
Kıbrıs sorununun çözümü, Kıbrıs’taki hayatı yeniden düzenlemek ve buna bağlı olarak Kıbrıs Türk halkını yeni koşullara taşımak olanağı verecektir. Pazar günü yapılacak oylamanın bu yolu açması gerektiğini düşünüyoruz.
Benzer şekilde, Kıbrıs Türk halkının kendi siyasi yönetim şeklini de yeniden düzenlemeye; daha etkin ve verimli, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimi gerçekleştirmeye bu çerçevede nitelikli değişimi zorlamaya ihtiyacı vardır. Çalışmanın ödüllendireceği bir sistem kurmadan ekonomik ve sosyal kalkınma mümkün olamayacaktır. Herşeyden önce bunun bilinci ile hareket eden bir toplum yaratmadan,ekonomik özgürlüğümüzü ve devamında toplumsal varlığımızın güvence altına almamız mümkün olmayacaktır. Bu nedenle insanımızın düşüncesinin ipotek altına alınarak, devlet rantının bölüşülmesine dayanan bugünkü sistemin yıkılmasına ihtiyacımız vardır.Siyasi etiketler vurularak insanlarımızı kategorize eden,kardeşi kardeşe,yurttaşı yurttaşa düşürmekten beslenen bu düzeni kaldırıp,yerine,eşitlik ve kardeşlik temelinde, verimli çalışmanın ödüllendirileceği yeni bir düzen kurmak zorundayız. Bunun için de değişime ihtiyacımız vardır ve Pazar günkü Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylaması böyle bir değişimin başlangıcı olabilecek potansiyele sahiptir.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği olarak halkımızı, geleceğimizi şekillendirmede böylesine önemli bir role sahip olan bu oylamada sağduyu ve sorumlulukla davranmaya; bugünü değil geleceği düşünerek,etki altıda kalmadan,özgürce oy kullanmaya çağırırız.
 
Editör: TE Bilisim