Mungan, geçiş hükümetinde olduğu gibi yeni hükümette de mali disipline önem verildiğini belirterek, öngörülenleri hızlı bir şekilde hayata geçirme ve toplumun geniş kesimlerine hitap edecek düzenlemeler yapmaya odaklanıldığını söyledi.

Bakan Mungan, hükümet Programında mali disiplinin esas alınması ve bütçenin mali disiplin şeklinde yönetilmesi ve mümkün olan en üst tasarrufu sağlamak üzere bir uygulama öngörüldüğünü kaydetti.

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde kararlar alındığını da aktaran Mungan, bu yıl sadece geçici öğretmen istihdamı yapılacağını belirtti.

Kamuda yapılacak tasarrufun bütçede birçok imkanların doğmasını sağlayacağını da kaydeden Mungan, bunun kamuda verilen hizmetler için kaynak yaratacağını belirtti.

“Alo Maliye” hattı ile ilgili de bilgi veren Bakan Mungan, halkın her türlü şikayetin bu hatta bildirebileceğini dile getirdi.

Vergi politikalarında ciddi düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu da belirten Maliye Bakanı, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alarak, sürdürülebilir yapı ile doğrudan vergileri artırarak düzenlemeler yapılabileceğini aktardı.

Bakan Mungan, bakanlık bünyesinde İtiraz Komisyonu oluşturulacağını ve Vergi Usul Yasası ile ilgili düzenlemeler yapılacağını da dile getirdi.

Maliye Bakanlığı bünyesindeki Maliye Teftiş Kurulu’nun da önemli görevler üstlendiğini kaydeden Mungan, kurulun herhangi bir usulsüzlüğü tespit etme ve kamu kesimine yol göstericilik de etmek gibi önemli görevleri olduğunu altını çizdi.

İhale Yasası’nın ivedi olarak günün koşullarına uygun hazırlanması gerektiğini kaydeden Mungan, yasayı bu yıl içinde tamamlamayı öngördüklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim