AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu artık Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i ve Rum siyaset camiasını değerlendirecek olanın gelecek seçimler değil gelecek nesiller olduğuna dikkat çekerek “bu ümit yiterse vay halimize” dedi.

Politis’in “Andros Kiprianu Başkan’ı İlerlemeye Çağırıyor… Bu Ümit Yiterse Vay Halimize” başlıklı haberine göre Kiprianu, Anastasiadis’in tutarlılık, kararlılık ve stratejik hedefe bağlılık göstermesi gerektiğine dikkat çekerek “ hayal kırıklığı, hareketsizlik ve kayıtsızlık ümidi öldürür.

Bu ümit de yiterse vay halimize” ifadesini kullandı.

Habere göre bir anma töreninde konuşan Kiprianu Anastasiadis’i ve Rum siyaset camiasını değerlendirecek olanın “gelecek seçimler değil gelecek nesiller” olduğuna dikkat çekti ve “Bu ümit yiterse, çaresiz kalırsak vay halimize. Ölümcül bir şekilde, Kıbrıs ve halkı için yıkıcı olacak olumsuz gelişmelere sürükleneceğiz” uyarısında bulundu.

Nikos Anastasiadis’in çözüm prosedürünü öze bağlı kalarak, doğru çalışmasına özen göstererek, ilkeli ve tutarlı ilerlemesi gerektiğine dikkat çeken Kiprianu “Ancak bütün siyasi liderlik gerilemeleri, algı oyunlarını ve taktikçiliği bir kenara bırakmalı, stratejik hedefimize bağlı kalmalıyız” da dedi.

Kiprianu, bunun son fırsat olduğunu söyleyenler bulunduğuna dikkat çekerek şunları da söyledi: “Son fırsatlardan söz etmeyi sevmiyoruz. Yeni fırsatlar her zaman vardır. Ancak mesele bu fırsatların hangi olgularla ortaya çıkacağıdır. Bizi endişelendirmesi gereken Türkiye’nin işgal bölgelerini entegre etmeyi gittikçe derinleştirmesidir.”

EKOLOGLAR

Aynı gazete Ekologlar Hareketi Vatandaşlar İşbirliği’nin, Kathimerini’nin dünkü sayısında, “Türk tarafının garantilerle ilgili alternatif önerileri” olduğu iddiasıyla yer verdiği haberle ilgili açıklama yaptığını belirtti.

Gazeteye göre açıklamada, şu görüş dile getirildi:

“Ne NATO’nun müdahiliyeti, ne Kıbrıs’ta daimi Türk üssü ne de Türkiye’nin Kıbrıslı Türklerin garantörü kalması ile çözümü kabul ederiz. Bu öneriler Talat-Hristofyas zamanında da gündeme gelmiş ve reddedilmişti.”

“BM’DEN BAZI GÖRÜŞMELERE KATILMAMASI İSTENECEK”

Öte yandan Haravgi Kiprianu’nun Anastasiadis’e çağrısını “Öze Bağlı ve İlkeli İlerlesin” başlığıyla aktarırken Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yarın başlayacak ve 14 Eylül’e kadar devam edecek 7 görüşmesinin, BM Genel Sekreteri ile New York’ta görüşmeleri açısından belirleyici olacağına dikkat çekti.

Yedi görüşmenin her birinde bir başlığın ve başlıklardan açık kalmış konuların ele alınacağını yazan gazete liderlerin bu yeni görüşme turunda BM’den, bazı konuların ele alınacağı görüşmelere katılmayıp liderleri serbest bırakmasının istenebileceğine işaret etti.
Editör: TE Bilisim