KTOEÖS, öğretmenleri, toplumları ve herkesi süreci sonuna kadar desteklemeye çağırarak, “İmza sizden iki ‘Evet’ bizden” dedi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yazılı açıklamasında, “Kıbrıs sorununda yeni ve belki de son dönemece gelindiğini” kaydetti.

Gökçebel, bu çerçevede herkesi, liderlere destek için yarın saat 17.00’de Dereboyunda düzenlenecek “Barışın Tam Zamanı Yürüyüşü” ve 21 Kasım Pazartesi saat 19.30’da Ledra Palas’ta ara bölgedeki Çetinkaya Sahası’nda düzenlenecek iki toplumlu “Barış Mitingi”ne katılmaya çağırdı.

Etkinliklerde liderlere destek belirtileceğini ve çözüme teşvik edileceğini belirten Gökçebel, ayrıca zirveden, “ülkede barış ve yeniden birleşme adına iyi haberlerle Kıbrıs’a dönmelerini bekledikleri” mesajını güçlü bir şekilde ileteceklerini kaydetti.

Gökçebel, Kıbrıs sorununun çözüm ve barış momentumuna ulaştığını, yaşanan acılar ve gerginliklerin geride kalması gerektiğini ve liderlerin bugüne kadar takdir toplayan yoğun ve olumlu çözüm çabalarını sonuçlandırması gerektiğine işaret etti.

“Bugüne kadar harcanan emek taçlandırılmalıdır” diyen Gökçebel, şunları kaydetti:

“Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün kırk yıldır devam etmesine neden olan politik öngörüsüzlük yerine, bu konuda iki liderin ortaya koyduğu kararlı, olumlu perspektifin yakın gelecekte Kıbrıs adasını ortak vatan yapması için sürdürülmeli ve imza ile taçlandırılmalıdır.

Kıbrıs sorunu henüz çözülmemiştir. Yeni belirsizlere değil, iki liderin siyasi iradesi ve kararlılıkla atacakları adımlarla sonuca ulaşılmalıdır. Umuda, barışa, normalleşmeye ihtiyaç vardır.

İki lider tarihsel süreci, tarihsel kararla çözüme ulaştırarak Kıbrıs Halkının ve dünyanın barış tarihine adlarını unutulmayacak şekilde yazdırmalıdırlar.”

Gökçebel, KTOEÖS olarak iki lidere çağrılarını da şöyle dile getirdi:

“Korkularınızı esiri olmayın, gelecek nesilleri düşünün. Bu fırsatı kaçırmayın. Kan, barut kokan, acı ve gözyaşı dolu bu topraklara barışı getirecek imzayı atın.

KTOEÖS, dün olduğu gibi bugün de Kıbrıs’ta çözüm ve barışa tam destek vermektedir. Bu konuda yapılacak her eylemin hazırlayıcısı ve aktif katılımcısı olmaya devam etmektedir. Öğretmenleri, toplumları ve herkesi süreci sonuna kadar desteklemeye çağırmaktadır.

İmza sizden iki Evet bizden…”
Editör: TE Bilisim