Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun ve hükümetin icraatlarını eleştirerek, “Halkımıza 1 yıldır reva görülen zulmün sonlandırılması ana muhalefet partisi UBP için rüya değil, hedeftir, görevdir” dedi.

Özgürgün, bugün yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bazı açıklamalarını ve hükümetin icraatlarını eleştirdi.

“HÜKÜMET FİİLEN YOKTUR...”

“Ülkenin en öncelikli meselesi Yorgancıoğlu hükümetinden biran önce kurtulmaktır. Hükümet fiilen yoktur, gideceğini söylediği sona çoktan varmıştır” iddiasında bulunan Özgürgün, “Hükümeti sonuna kadar götürmekte ısrar etmek, halkımıza 1 yıldır reva görülenleri sürdürmekle eş anlamlıdır” ifadesini kullandı.

Ülkedeki tüm sendikaların ayaklandığını, toplu eylem planı hazırlandığını savunan Hüseyin Özgürgün, “Başbakan, hala daha ülkeyi çok iyi yönettiğini sanmakta ve parti gazetesi aracılığıyla kamuoyu oluşturmaya gayret etmektedir. Sayın Yorgancıoğlu Anayasa değişikliği dâhil tüm sorunların hallini Kıbrıs konusunun çözümüne bağlayarak işin içinden sıyrılmayı yeğlemektedir” iddiasında bulundu.

“HÜKÜMETİN BECERİKSİZLİKLERİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ...”

Hükümete gelme gibi bir beklentileri olmadığını da vurgulayan Özgürgün, halkın şu anki hükümetten kurtulma talebi olduğunu savunarak, “UBP halkın verdiği ana muhalefet görevini sürdürmekte, ülkeyi, hak ettiği yönetimi sergileyemeyenlerden kurtarmak için gereğini yapmakta kararlıdır. Bu hükümetin beceriksizliklerine, devletimize zarar verecek eylem ve söylemlerine, Kıbrıs konusundaki yamukluklarına asla sessiz kalmayacağız...” dedi
Editör: TE Bilisim