Emrullah Turanlı’nın büyük ortağı Ercan Havalimanı işletmecisi T&T şirketinin Ercan Havalimanı inşaatını birçok erteleme sonrasında mutabık kalınan Mayıs 2020 tarihinde artık yetişmesi imkânsız.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre inşaatın tamamlanması için Emrullah Turanlı tarafından iş verilen birçok şirketin ödeme almadıkları için işleri yarım bırakıp şantiyeyi terk ettikleri öğrenildi.

CEPHE KAPLAMASININ YÜZDE 65’İ TAMAMLANDI AMA

Terminal binasının dış cephe kaplaması işlerinin verildiği Çuhadaroğlu adlı şirketin cephe kaplamasının yüzde 65’ini tamamlandığı halde Turanlı’nın ödeme yapmaması nedeniyle işi yarım bırakıp adayı terk ettiği öğrenildi. Dış cephe kaplamaları tamamlanmayınca terminal binasının içinin tamamlanmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor.

KÖRÜKLERİ KURDULAR AMA PARALARINI ALAMADILAR

Aynı şekilde Yeni Havalimanı’nda kurulması planlanan 8 adet körüğü temin eden Alman Thyssen Şirketi’nin, körükleri kurduğu halde parasını alamadığı için körükleri bağlantılarını yapmadan adadan ayrılmak durumunda kaldı.

PİST AYDINLATMA 8 AY SÜRECEK

Diğer taraftan 2019 yılının Ağustos ayında biteceği taahhüt edilen yeni pistin hala bitmediği görülürken, pist aydınlatma ekipmanlarının temini konusunda da sıkıntı olduğu ifade ediliyor. Pist aydınlatma işini alan şirketin ise pistin tamanlammasının ardından yaklaşık 8 aylık bir sürece ihtiyaç duyduğu öğrenildi.

Turanlı’nın her gecikme için, iş yaptırdığı şirketlere paralarının ödemediği gerçeği ortada iken, ‘Yer teslimi gecikti’ kartını sürekli olarak kullanması da KKTC yetkililerini çileden çıkarıyor.

“HUKUKİ ENGEL YOK”

Kıbrıs Postası’n konuşan bir yetkili, ‘Turanlı artık bu bahaneleri bıraksın. Ne pistin yapımı ne de terminal binası inşaatını engelleyeceği herhangi bir durum yoktur’ ifadelerini kullandı.

(KIBRIS POSTASI)

Editör: TE Bilisim