Bir grup lise öğrencisi bugün öğle saatlerinde Lefkoşa TMK önünde eylem düzenleyerek, yeni ders yılına başlarken "karşılaştıkları sorunlara" dikkat çekti. 

Kendilerini “Lise Öğrencileri Konseyi” olarak adlandıran grup, okullardaki sorunlara değinerek, adil şartlarda eğitim talebinde bulundu.

Ellerinde, “Adil Şartlarda eğitim istiyoruz alacağız”, “Hade sen da dur de”, “Torpillere son” ve “Öğrenciyiz, adalet istiyoruz” yazılı pankartlar taşıyan grup, saat 13,00’te okul önünde toplanıp, bir süre trafiği engelledi ve basına açıklama yaptı. 

“Lise Öğrencileri Konseyi” adına açıklamayı okuyan Tüge Sabancı, yeni eğitim yılına başlarken öğrencilerin birçok sorunla karşı karşıya kaldığını savundu. Açıklamada, “okulların restore edilmediği, kitapların eksik ve pahalı olduğu, bazı ders sınıflarının açılmadığı, okullarda öğrencilerden gayri resmi kayıt parası talep edildiği, adaletsizlik ve torpilin yaygınlaştığı” iddia edildi.

Lefkoşa TMK ve diğer bazı liselerde öğretmen açığı olduğuna dikkat çeken konsey, “Bu bozuk yapının öğrenci ve eğitim emekçilerinin iradesiyle değiştirileceğini” savundu.

Öğrencilerin eylemi sırasında Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel ve bazı öğretmenler de okul önünde bulunuyordu. 
Editör: TE Bilisim