Kıbrıs’ın tüm güzelliklerinin, fotoğraf sanatına gönül verenlerin gözüyle fotoğraf karelerine aktarıldığı yarışmada, ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin satışından elde edilen gelir, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ile FODER Yönetim Kurulu üyeleri Altay Sayıl, Mehmet Gökyiğit ve Mustafa Evirgen tarafından Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nde Dernek Başkanı Derviş Yücetürk’e takdim edildi.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, takdim sırasında yaptığı açıklamada, Telsim’in FODER ile geçen yıl düzenlediği “Benim Kıbrısım” konulu 1. Telsim Fotoğraf Yarışması’nda Kıbrıs’la ilgili fotoğrafların değerlendirildiğini ve ödül alanlarla sergilenmeye değer bulunan karelerden bir sergi açıldığını söyledi.

Sergi sırasında, sergilenen eserlerin satışından elde edilen tüm gelirin Görmezler Derneği’ne bağışlanacağının açıklandığını anımsatan Tanpınar, bunun bir ilk deneme olduğunu, biriken miktarı bugün takdim ettiklerini belirtti. Sergilenen ve ödül alan eserlerin albümünün de yapıldığını anlatan Tanpınar, Telsim’in Görmezler Derneği’ne desteğinin süreceğini söyledi.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk de, bağış çekinden dolayı teşekkür ederek, bağışı, derneğin sesli kütüphanesini geliştirmek amacıyla kullanacaklarını kaydetti. Yücetürk, “Bu bağış, bir yaramıza merhem olacak” dedi.

FODER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gökyiğit ise, Telsim’le düzenledikleri “Benim Kıbrısım” temalı fotoğraf yarışması sergisinden sağlanan geliri bağış olarak Görmezler Derneği’ne sunmaktan memnun olduklarını ifade ederek, Telsim ile bu tür projelerde birlilkte çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Telsim ile FODER’in bu yıl ikinci fotoğraf yarışmasını düzenlediğine işaret eden Gökyiğit, ülkede yılda beş kadar fotoğraf yarışması düzenlendiğini, en önemlilerinden birinin Telsim ve FODER’in düzenlendiği fotoğraf yarışması olduğunu kaydetti. Bu yıl “Kıbrıs’ta kadın olmak” temalı fotoğraf yarışması düzenlendiğini ifade eden Gökyiğit, “Fotoğraf sanatına gönül veren herkesi yarışmaya katılmaya bekliyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim