İktidar partisi içerisinde aylardır süregelen koltuk kavgasının ülkemize verdiği zararların kabul edilemez boyutlara ulaştığı bir sürece girdik. UBP’de yaşanan delege avı sürecinde devlet kaynakları ve olanakları plansız ve programsız bir şekilde taraftarlara dağıtılmakta bu da tüm halkımız için bir külfet oluşturmaktadır.

Yaşanan bu rezilliklere ek olarak, UBP tüzüğüne göre belediye meclis üyeleri otomatik kurultay delegesi sıfatını kazandığından bu yasal boşluk kullanılarak literatürde “ahlaksız teklif ” olarak nitelendirilebilecek teklifler diğer partilerin seçilmiş belediye meclis üyelerine yapılmaktadır. Bu çerçevede Demokrat Parti’nin ekonomik olarak sıkıntı çeken iki belediye meclis üyesi UBP üyesi yapılmıştır. ÖRP’den seçilen belediye meclis üyelerinin ise UBP’ye transferi gerçekleştirilmiştir.

Demokrat Parti’den yapılan transferler sırasında ikili oynadığını üzerine basarak beyan eden aracı UBP vekili, ülkemizdeki siyasetin UBP elinde ne kadar yozlaştığını ve hatta kokuştuğunu ayrıca ispat etmiştir.

Bu olaydan sonra tekrarlanması olası “Ahlaksız tekliflerde” aracıyı, teklif edilen rüşvetin cins veya miktarını detaylı bir şekilde halkımızla paylaşacağız.


Bengü Şonya
Genel Sekreter

Editör: TE Bilisim