Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) borcundan dolayı dün kesilen elektik akımı bugün yapılan ödemenin ardından yeniden bağlandı.

TAK muhabirinin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Basın Sorumlusu Tuluy Kalyoncu’dan aldığı bilgiye göre, 20 milyon TL’lik elektrik borcu bulunan BRTK, elektriğinin kesilmesinin ardından bugün Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na 1.5 milyon TL ödeme yaptı ve ödemenin ardından elektrik yeniden bağlandı.

Elektrik İnkişaf Yasası’na göre Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun 40 bin TL üzerinde olan borçları 12 aya kadar taksitlendirme yetkisi olduğunu ifade eden Kalyoncu, BRTK’nın borcunun taksitlendirileceği yönünde Kıb-Tek Yönetim Kurulu’ndan söz aldıklarını kaydetti.

Eski yasal düzenlemede borçlu tüketicilerin elektriğinin ne zaman kesileceğinin ve ne zaman bağlanacağının belirtilmediğini belirten Kalyoncu, 27 Aralık’ta hayata geçirilen Elektrik İnkişaf Tüzüğü’nde borçlu tüketicilerin elektriğinin ne zaman kesileceği ve hangi koşullarda tekrardan bağlanacağı belirtilmesine rağmen devlet daire ve kuruluşlarının günlük kesme listelerinde yer alması için Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun üzerine düşeni yapmadığını iddia etti.

Kalyoncu, devlet daire ve kuruluşlarının günlük kesme listelerine El-Sen üyeleri tarafından kendi inisiyatiflerince dahil edildiğini ve yasanın gereğini yerine getirdiğini anlattı.

Kalyoncu, dün elektriği kesilen diğer bir kurum olan Yakın Doğu Üniversitesi ile görüşmelerin sürdüğünü de söyledi ve herhangi bir ödeme yapılmadığından bağlantının yapılmadığını ekledi.
Editör: TE Bilisim