Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, yarın full HD yayına geçiyor. 

Resmi açılış töreni 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan HD Stüdyo, 5 kamerasıyla yarından itibaren sürekli yayında olacak.

TRT ile işbirliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin katkıları ile yapılan HD Stüdyosu’nun yarınki ilk konukları arasında, adada bulunan Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da yer alacak.

BRT Müdürü Mete Tümerkan konuyla ilgili açıklamasında,BRT 1 izleyicisinin artık daha kaliteli bir ekran izleyeceğini belirterek, HD alıcısı olan izleyicilerin yayınları HD olarak izleyebileceğini söyledi.

BRT’nin karasal ve sayısal yayınlarının da devamedeceğini belirten Tümerkan, mevcut BRT 1 altyapısının aktarılmasıyla BRT 2 kanalında da daha yüksek kalitede yayın yapılacağını vurguladı.

BRT’de HD yayınları izleyebilmek için izleyicilerin uydu alıcılarını yeniden taratmaları gerekiyor. Bunun için mevcut frekansların yeniden taratmak yeterli olacak. 

İlk kez ayar yapacak olanlar için frekans (12540 MHz, sembol rate 30000 Polarite Horizontal (yatay) FEC ¾).

Sayısal karasal alıcıları olan izleyicilerinise, UHFkanal 41’den alıcılarını yeniden taratmaları gerekiyor.

Doğu Bölgesi için UHF kanal 21, Batı Bölgesi için UHF kanal 44’ten Analog yayınlar izlenebilecek. HD’ye uyumlu alıcı ve televizyonu olmayanlar yayınları BRT-1’den analog olarak izlemeye devam edecek. 
Editör: TE Bilisim