GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde düzenlenen protokol imza törenine, BRTK Müdürü Mete Tümerkan, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, BRT 1 Sorumlusu Neşe Ergüçlü, TV Haber Amiri Selda İçer, GAÜ Ceo’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, GAÜ Başkan Yardımcıları Olgun Üstün, Cemile Esenyel ile GAÜ Medya Koordinatörü Derviş Refiker katıldı.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, BRTK Müdürü Mete Tümerkan ve yetkililerini , GAÜ’de ağırlamaktan ve BRTK ile işbirliği protokolü imzalamaktan gurur duyduğunu belirtti.

BRT radyo ve televizyonunun , Kıbrıs Türk’ünün tüm yaşamsal şekillenmesinde, haberleşme ve iletişiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Akpınar, BRTK’nın geçmişten bu güne , ülke genelinde varlığını ileriye taşıma noktasında yapılan başarılı çalışmalardan dolayı kutladı.

Kıbrıs Türk halkının geçmişini, geleceğini şekillendiren böyle önemli bir değerle işbirliği protokolüne imza atmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Akpınar, “Üniversitenin başta İletişim Fakültesi olmak üzere, önümüzde ileriye doğru atılacak birçok adımda, bize ışık olacağınız, yön verecek olmanızdan dolayı mutluyuz. Bu süreçte,bizim de üniveriste olarak elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğinizden emin olabilirsiniz”diye konuştu.

BRTK Müdürü Mete Tümerkan ise , BRTK’nın, geçmişten getirdiği sorumluluk ve birikimler yanında, değişim konusunda da kaçınılmaz bir sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, BRTK’yı geçmişten gelen birikimlerle birlikte, geleceğe hazırlamak için değişime açık bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bu kapsamda , gelişim ve değişimin öncüsü kurumlar olan üniversitelerle, yakın çalışma ve işbirliğini geliştirmeye büyük önem verdiklerini belirten Tümerkan,GAÜ ile yapılacak işbirliği protokolüne, önem verdiklerini söyledi.

“Önümüzdeki dönemde GAÜ’nün stüdyolarını kullanmak da dahil, yapacağımız bu işbirliğinden hem BRTK’nın kazançlı çıkacağını , hem de üniversitenin, sektörle yapacağı işbirliği sonucu , eğitim alanında daha değişik bir boyutta kalitesini daha da ileriye taşıyabileceğine inanıyorum” diyen Tümerkan, protokolün her iki kuruma da hayırlı olmasını diledi..

Konuşmaların ardından BRTK Müdürü Mete Tümerkan ve GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, işbirliği protokolüne imza koydu.

5 yıllık bir dönemi kapsayan protokol, BRTK’da , GAÜ öğrencilerine staj ve araştırma olanakları sağlanması, karşılıklı olarak , yayın ve teknik personele yönelik hizmet içi kurslar düzenlenmesi, verilmesi, BRT Girne Bürosuna, GAÜ içinde yer tahsis edilmesi, GAÜ stüdyolarının ve canlı yayın aracının BRT tarafından kullanımına olanak sağlanması, iki kurum arasında ortak yayınlar üretilmesi ve bu amaçla bir ortak yapım komisyonu oluşturuması, BRT Haber Merkezinin ürettiği haber metinlerinin GAÜ ile paylaşılması, eğitim öğretim ve araştırmalar için yararlanılabilecek yazılı görsel işitsel malzeme ile teknik donanımın karşılıklı olarak kullanılması, bilimsel ve toplumsal amaçlı toplantıların düzenlenmesinde işbirliği yapılması, GAÜ personelinin ualanna göre BRT programlarında katılımcı olarak katkı sağlamasının teşvik edilmesi ve sosyal ilişkilerin de geliştirilmesini kapsıyor.
 
Editör: TE Bilisim