Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) Başkanı Salih Sakallı, BRTK’daki sıkıntıların aşılması için siyasilerin yıllardır kendilerine söz verdiği ancak bu sözleri tutmadığını savunarak, sendika üyelerinden gelen talep üzerine bazı "radikal kararlar" alacaklarını açıkladı.

Sakallı, “Bu radikal kararlardan biri seçimleri boykot da olabilir. Çalışanların haklarını almak için bütün yolları deneyeceğiz” dedi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) yetkili sendika olan BAY-SEN Başkanı Salih Sakallı ve BAY-SEN Yönetim Kurulu üyeleri bugün, Lefkoşa Golden Tulip Otel’de BRTK’deki son durum hakkında basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, geçmiş ve şu anki hükümet yetkilileriyle BRTK’deki sıkıntılar hakkında yaptıkları görüşmelerin videolarından kesitler de sunuldu.

BRTK ekranlarına çıkan yetkililerin kurum çalışanları için güzel konulardan söz ettiğini dile getiren Sakallı, “Bir devlet düşünün ki 21 yıldır çalışanlarının hiçbir haklarını vermiyor, çalışanların elde ettiği hakları almak için uğraşıyor” iddiasında bulundu.

YORGANCIOĞLU, TAÇOY VE KÜÇÜK’ÜN GÖRÜNTÜLERİ VE SESLERİ PAYLAŞILDI

Sakallı, BAY-SEN olarak, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy’a gerçekleştirdikleri görüşmelerin videolarının yanı sıra, eski başbakanlardan İrsen Küçük’ün, 2011’de BRTK’nın kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmanın da ses kaydını paylaştı, kurum hakkında verilen sözlere dikkat çekti.

“SİYASİLERDEN VERDİKLERİ SÖZLERİN ARKASINDA DURMASINI BEKLİYORUZ”

Sakallı,“ Bugüne kadar yaptığımız her ziyarette BRTK ile ilgili yasaların geçeceği, kurumun çağdaş bir yapıya kavuşturulacağı sözünü aldık. Artık siyasilerden verdikleri sözlerin arkasında durmasını bekliyoruz. Sırf o günü kurtarmak için konuşmaktan vazgeçsinler” dedi.

“RADİKAL KARARLAR”

Sendika üyelerinden gelen talep üzerine bazı "radikal kararlar" alacaklarını belirten Sakallı, “Bu radikal kararlardan biri seçimleri boykot da olabilir. Çalışanların haklarını almak için bütün yolları deneyeceğiz” dedi.

Sakallı, “Eylem türlerimizden biri de BRTK’yı kullanan siyasilerin, kuruma gerektiği ilgiyi göstermediği sürece bu ekranlara çıkmaması yönündedir” şeklinde konuştu.

MALİYE BAKANI MUNGAN’LA GÖRÜŞECEKLER

Kurum çalışanlarının Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan haklarına da değinen Sakallı, bunun tartışma konusu yapıldığını; bundan rahatsız olduklarını ifade etti.

“BRTK’nın ‘geliri yok, gideri çok’ söylemlerinden kurtulması gerek” diyen Salih Sakallı, kurumun çağdaş bir yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade ederek, bunun siyasi iradeyle mümkün olabileceğini kaydetti.

Maliye Bakanı Zeren Mungan’la mevcut Toplu İş Sözleşmesi’nin uygulanması talebiyle bugün saat 16.30’da bir toplantı yapacaklarını ifade eden Sakallı, “Bu, Sayın bakanla son toplantımız olacak” dedi.

Sakallı, çalışanların haklarını almak için bütün yolları deneyeceklerini yineledi.
Editör: TE Bilisim