Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer,  kadınların başarılarını artırmanın, siyaset, ekonomi ve toplumsal alandaki etkinliklerini desteklemenin yasama organı olarak  en temel sorumlulukları olduğunu kaydetti.

Bozer, kadınların yasama organı ve karar mekanizmalarındaki sayısı arttıkça toplumun daha büyük kazanımlara ve başarılara ulaşacağını belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, toplumsal değerlerin simgesi olan kadınların, hayatın her alanında sevgi, şefkat, fedakârlık, üretkenlik, duyarlılıkla başarıyı temsil ettiklerini ve toplumsal yaşamda  önemli bir yere sahip olduklarını vurguladı.

Kendilerini geliştirme ve ilerleme yönündeki hedefleri ve istikrarlı adımlarının kadınları toplumda daha da güçlendireceğini; statülerini daha güçlü kılacağını belirten Bozer, kadının ihmal edildiği, kötü muamele gördüğü, dışlandığı ve eşit haklar verilmediği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdüremeyeceğini kaydetti.

Hasan Bozer,  Kıbrıs Türk’ünün varoluş ve özgürlük mücadelesinde kadınların etkin görevler aldığı, bugünlere gelinmesinde katkıları olduğunu ifade ederek, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Editör: TE Bilisim