Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, halkın Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK)’a güven duyduğunu belirtti.

TAK Yasası’nın çağdaş bir yasa olduğunu ifade eden Hasan Bozer, kurumun yasa temelinde daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, bugün Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Hüseyin Yalyalı’yı kabul etti.

BOZER

Meclis Başkanı Hasan Bozer, TAK müdürlüğüne atanan Yalyalı’ya yeni görevinde başarılar dileyerek, tebrik etti.

Yalyalı’nın deneyimli, mesleğini seven bir kişi olduğunu söyleyen Bozer, görevinde başarılı olacağına inandığını belirtti. Bozer, halkın TAK’a güven duyduğunu kaydetti.

TAK Yasası’nın geçmesinden mutluluk duyduğunu belirten Bozer, yasanın çağdaş bir yasa olduğunu, kurumun yasa temelinde daha iyi noktalara geleceğine inandığını ifade etti.

Parlamentonun özel bir süreçten geçtiğini söyleyen Bozer, hükümete gelirken, ana hedeflerinin pek çok alanda yasaları yenileme ve yeni yasalar geçirmek olduğunu ama hükümetin görev süresi dolmadan bazı olaylar yaşandığını anlattı.

Bozer, hükümetin 2009 yılından bu yana 280 yasa geçirdiğini, kendisinin daha çok yasa geçirilmesine yönelik çağrıların da daha da iyisini gerçekleştirmek adına yapıldığını belirtti.

YALYALI

TAK Müdürü Hüseyin Yalyalı da, kısa bir süre önce TAK müdürlüğüne atandığını, ajansın görevinin Kıbrıs Türk halkının sesini içte ve dışta duyurmak olduğunu söyledi. TAK Yasası’nın Meclis Başkanı Hasan Bozer’in döneminde geçirildiğini anımsatan Yalyalı, yasanın uygulanarak kurumun daha profesyonel ve çağdaş yapıya kavuşması için adımlar atacaklarını belirtti.

Yalyalı, Bozer’e TAK Yasası’nın geçirilmesindeki katkısı için de teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim