Melis Başkanı Hasan Bozer, MÜSİAD Gıda ve Tarım Sektörü Başkanı İsa Albayrak, beraberindeki heyet ve MÜSİAD Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu’nu kabul etti.

Kabulde konuşan Meclis Başkanı,  suyun KKTC için önemine dikkat çekerek KKTC’ye Türkiye’den getirilecek suyun büyük bir hayali gerçeğe dönüştüreceğini söyledi.

Türkiye ve KKTC’de suyun getirilebilmesini sağlayacak projelerin hızla ilerlediğine de işaret eden Bozer, suyun Adada barışa da hizmet etmesini arzuladıklarını ama bundan önce verimli olamayan ve sulanamayan toprakların sulanmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Aklı, ilmi ve tecrübeyi kullanarak suyun yönetimini iyi yapacaklarını söyleyen Bozer, MÜSİAD gibi bir kuruluştan bu anlamda faydalanmak istediklerini de belirtti.

SADIKOĞLU

MÜSİAD Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu da kuruluşun kısa bir zaman önce hayata geçmesine rağmen Kıbrıs için güzel çalışmalara imza attığını söyleyerek, gelecek olan suyun tarıma katkıları konulu bir panel düzenlemek için yola çıktıklarını söyledi.

Sadıkoğlu, sunun insan yaşamındaki önemine de dikkat çekerek, Güney Kıbrıs’a da bu sudan verilebileceği ve bunun çözüme yardımcı olacağı yönünde görüşünü de dile getirdi.

ALBAYRAK

MÜSİAD Gıda ve Tarım Sektörü Başkanı İsa Albayrak da Türkiye’nin suyla ilgili tecrübelerini Kıbrıs ölçeğinde paylaşmak istediklerini söyledi.
Cumartesi yapılacak panelin Kıbrıs ve TC’den yatırımcılar için faydalı olacağını belirten Albayrak, ciddi işlerle hükümetlere yol gösteren bir kuruluş olduklarını ifade etti.

Albayrak panele Meclis Başkanı Bozer’i de davet etti.

Editör: TE Bilisim