Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Bozer, milli mücadelenin günümüzde siyasi boyuta taşındığını belirterek, bu duruma doğal kaynakların paylaşımı meselesini örnek gösterdi. Kıbrıslı Rumların doğal kaynaklara tek başlarına sahip olmayı planladıklarını ifade ederek, bu durumun değişmesine yönelik temennisini dile getirdi.

BOZER

Bozer kabulde yaptığı konuşmasına, milli mücadelede ön saflarda yer almış komutanların hayatlarını vatanlarına adamış kahramanlar olduğunu ifade ederek başladı.

Mücadele yıllarında milli duyguların yoğun olduğunu anlatan Bozer, o günleri kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını söyledi.

“O mücadele sonucunda bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurabildik. Bu noktalara gelebildik” diyen Bozer, ‘Kıbrıs Davası’nın şekil değiştirdiğini ama bitmediğini, ülkede can güvenliği sağlansa da başka tehlikelerin mevcut olduğunu kaydetti.

MÜCADELE SİYASİ BOYUTTA DEVAM EDİYOR

Hasan Bozer, mücadelenin artık siyasi boyuta taşındığını belirterek, doğal kaynakların paylaşımı konusunu örnek gösterdi.

Doğal kaynakların Kıbrıs Sorunu’nun çözümüne nasıl yansıyacağının zamanla ortaya çıkacağını ifade eden Bozer, kendisinin Kıbrıslı Rumların bu kaynaklara tek başına sahip olmayı planladığına yönelik gözlemini paylaştı.

Meclis Başkanı Hasan Bozer, Kıbrıslı Rumların bu tavırdan vazgeçmesi ve böylece doğal kaynakların çözüm için fırsata dönüşmesi temennisini dile getirdi.

Kıbrıslı Türklerin haklarının korunacağı bir anlaşmaya imza koymayı arzu ettiğini ifade eden Bozer, bununla ilgili siyaset üretilmesi ve bunun top yekun şekilde savunulması gerektiğini söyledi.

Hasan Bozer, ayrıca sorunun çözülmesine yönelik görüşmeler çağdaşlık göstergesi olsa da sürecin çok uzadığını ve belirsizliğin günlük hayatı olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

ERGÜNEŞ

Meclis Başkanı Hasan Bozer’e, Mücahit Komutanları Derneği ile ilgili bilgi veren Gözkamaş Ergüneş, derneğin yeni nesile Kıbrıs Davası’nı anlatmak için kurulduğunu söyledi.

Bu amaçla birkaç kitap bastıklarını aktaran Ergüneş, imkânları çerçevesinde okullara giderek öğrencilere milli mücadele tarihiyle ilgili bilgi verdiklerini söyledi.

Ergüneş, derneğin üyelere yönelik sosyal faaliyetler de yürüttüğünü, bu kapsamda yarın Erenköy’ün ziyaret edileceğini anlattı.

Cumhuriyet Meclisi’nde yaşanan devamsızlık sorunundan rahatsız olduklarını da sözlerine ekleyen Gözkamaş Ergüneş, “Canımızı kanımızı vererek kurduğumuz devlette dertlerimizi çözecek kurumun rutin şekilde çalışmaması bizi üzüyor” dedi.

Konuşmaların ardından Bozer ve Ergüneş karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilisim