Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, kadın ve çocuk konularında Meclis gündeminde bulunan yasal düzenlemelerin bir ay içinde tamamlanmasını hedeflediğini söyledi.

Meclis Başkanı Hasan Bozer, bugün öğleden sonra Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı’nın sosyal sorumluluk projesi olarak yürüttüğü “çocuk odaklı toplum merkezi projesi” komite üyelerini kabul etti.

Görüşmede konuşan Meral Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı’nda 16 aydır sürdürdükleri çalışmalarla ilgili bilgi vererek, genişletilerek ilgili devlet kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle hazırladıkları yasa taslağını Meclis’le paylaşarak, herkesin hassasiyetle üzerinde durduğu “kadın ve çocuk” konusundaki yasal düzenlemelerin hayata geçmesini istediklerini söyledi.

Kadınlara ve çocuklara sahip çıkmayı amaçladıklarını vurgulayan Meral Eroğlu, iki yasanın en güzel şekilde yürürlüğe girmesini istediklerini söyledi.

Meral Eroğlu, Meclis’teki çalışmanın süratlendirilmesini istediklerini vurgulayarak, kadın ve çocuklarla ilgili iki yasal düzenlemenin daha sağlıklı olacağını, karışıklıkları önleyeceğini belirtti.

“NE EZİLEN, NE EZEN OLSUN”

Eroğlu, “Amacımız birdir, bellidir: Kadınlarımıza ve çocuklarımıza sahip çıkmak. Ne ezilen, ne ezen olsun” diye konuştu.

Meral Eroğlu, daha önce engellilerle ilgili bir çalışma yaptıklarını hatırlatarak, bunu da devletin ilgili birimleri ve kurum ve kuruluşlarla beraber yaptıklarını; kadın ve çocuklarla ilgili yasa çalışmasını da Meclis komitesindeki üyelerle paylaştıklarını belirtti.

BOZER: “BEYANNAMENİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMELİYİZ”

Meclis Başkanı Hasan Bozer de, kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı beyannameyi geçen yıl kabul ettiklerini, bunun gereklerini yerine getirmek gerektiğini vurguladı.

Meclis bünyesinde kendisi başkanlığında Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Yektaoğlu, CTP Milletvekili Fatma Ekenoğlu, UBP Milletvekili Afet Özcafer’in katılımıyla bir hazırlık komitesi kurduklarını anlatan Bozer, meclisin hukukçu ve raportörlerinden de yararlandıklarını ve dünyadaki gelişmeleri tarayarak bir taslak hazırladıklarını söyledi.

Meclis Başkanı Bozer, ortak çalışmayla bu yasa taslağına son halinin verileceğini kaydederek tüm güzel düşüncelerin yasa taslağına eklenmesini ve sonuca gidilmesini istediklerini belirtti.

Çocuk ve kadınla ilgili yasal düzenlemeleri ayırmanın düşünülebileceğini, tartışarak doğruların bulunabileceğini kaydeden Meclis Başkanı Bozer, tüm bilgileri toplayıp en doğruya varılacağını ifade etti.

Hasan Bozer, Meclis’in toplumsal boyutu olan bu konuyu kendine görev bildiğini belirterek, toplumun birinci gündemini oluşturan ekonomik yasaların da parti başkanlarının da katıldığı bir komitede, bir paket halinde görüşüldüğünü kaydetti. Bozer, birbirine paralellik arz eden poliçeler ve hacizle ilgili yasaların ekonomide devrim denebilecek kurallar içeren, düzensizliklerin doğurduğu sosyal problemleri giderecek tasarılar olduğunu anlattı.

Meclis Başkanı Hasan Bozer, “Hepimizin niyeti çok ulvidir. Bütün bilgi birikimlerinden, araştırmalardan, herkesten en üst seviyede yararlanacağız” dedi.

“HEDEF BİR AY”

Bozer, komitenin haftada iki toplantı yaparak bir ay içinde söz konusu tasarıların görüşülmesini tamamlamasını hedeflediğini açıkladı.

EKENOĞLU: “KOORDİNASYON SAĞLANMIŞ OLACAK”

CTP Güzelyurt Milletvekili Fatma Ekenoğlu da, birçok çalışma yapılan kadın ve çocuk konusundaki Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarını Önleme Yasa Önerisi’nin yasallaşmasıyla, bu konulardaki tüm çalışmalarda koordinasyonun sağlanmış olacağını söyledi.

Ekenoğlu, çocuklarla ilgili haberlerde medyaya düşen sorumluluklar bulunduğu yönünde duyarlı sivil toplum örgütlerinden talepler geldiğini kaydederek, tasarıyla iyi bir yere varılacağına inandığını belirtti.

Fatma Ekenoğlu, haftada üç kez toplanarak tasarıların görüşülmesinin daha kısa sürede tamamlanabileceğini ifade etti. 
Editör: TE Bilisim