KIBRIS TİME-ÖZEL

BES, LTB çalışanlarına gönderilen SMS mesajında 13 Temmuz 2013'de olağanüstü genel kurula gitme kararı alındığı bildirilmişti.


Lefkoşa BES Olağan Genel Kurulu'nda, Başkanlığa aday olduğunu açıklayan ilk aday Latif Akça oldu.

13 Temmuz'da gerçekleştirilecek genel kurulunda üyeler, BES’in yeni yönetimini belirlemek için oy kullanacak.

Latif Akça Kıbrıs Time'a yaptığı açıklamada sendikanın 13 Temmuz'da gurur duyulacak bir genel kurul gerçekleştireceğini söyledi.

Sendikanın mevcut yönetiminin bilgi, beceri ve tecrübesiyle Belediye çalışanlarının haklarının korunup, geliştirilmesi konusundaki sorumluluğu ileri taşımasında başarılı olduklarını dile getiren Akça, mevcut yönetime teşekkür ettiklerini ve görevi bıraktıkları yerden devralıp ,ileriye taşıyacaklarını belirtti.

Demokrasinin bir gereği olarak adaylıkların normal olduğunu ifade eden Akça, üyelerin tercihinin kendilerinden yana olacağını düşündüklerini kaydetti.

Belediyede ve K.K.T.C'nde ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu , K.K.T.C’de BES'in bu konularda bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu vurgulayan Akça, ''Zor bir süreçten geçtiklerini ve bu sorumluluğun yerine getirilebilmesi için de güçlü ve kararlı bir duruş ortaya konulmalıdır'' dedi.

Akça, seçilmeleri halinde, gelecek 2 yılda, belediye çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı sağlanması, belediye çalışanlarının verimliliğinin artması için gereksinimlerinin karşılanması, sosyal ayrışmalara karşı birleştirici olma konularında üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

BES’in ilke ve prensipleri olan bir kuruluş olduğunu vurgulayan Akça, bu tür yapılarda zaman zaman kan değişimine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Akça, ''Herkesin yoğurt yiyişi farklı. Benim olaylara, sendikal mücadeleye bakışım farklı ve farklı bir şeyler yapabileceğimiz kanaatindeyim. Nasip olursa genel başkanlığa adayım. Bize görev verilirse, birikimlerimizden kaynaklı hazır projelerimiz var. BES’e üye olmanın farklılığını hissettirecek, bu kuruma güven duyulmasını sağlayacak bir yapıya ihtiyaç var. Bunu yapabiliriz diye düşünüyorum.1970 yılından bu yana mücadele içinde olduklarını ve BES’e yeni bir vizyon kazandırabiliriz'' diye  vurguladı.

''HERKESİN DERDİNİ DERT, ÇİLESİNİ ÇİLE BİLECEĞİZ''


Latif AKÇA, üyelerin uygun bulması halinde, herkesi kucaklayan, herkese eşit mesafede olan, herkesin derdini dert, çilesini çile bilen bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim