Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Savaş Bozat, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanlarının Anayasal hakları doğrultusunda çalıştırılması için hükümeti sağduyuya davet ederek, gerekli kararların alınmasını talep etti.

Bozat yaptığı yazılı açıklamada, belediye çalışanlarının maddi açıdan büyük sorunlar yaşadığını belirterek, Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının bu hafta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına odaklandığını kaydetti.

Nisan ayında gerçekleşen erken seçim sonucu yeni bir başkan ve kısmen değişen belediye meclis üyelerinin uyumlu bir havada bazı kararlar ürettiklerini anımsatan Savaş Bozat, bu kararlardan en önemlisinin LTB’nin banka ve finans şirketlerine borcunun uzun vadede düşük faizle yeniden yapılandırılması kararı ve bu kararın gerçekleşmesi için de 2013 yılı bütçesinin hazırlanarak, belediye meclisi tarafından onaylanması olduğunu vurguladı.

Bozat, bu kararlar sonrası bütçenin ve borçların yapılandırılması kararlarının Bakanlar Kurulu’nun onayı ile hayata geçirilebileceğine dikkat çekti.

Belediye çalışanlarının bugün itibarıyla iki aylık geriye dönük maaş alacakları bulunduğunu vurgulayan Bozat, bununla birlikte maaşlarından kesildiği halde yatırılmayan Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı primleri haklarının da gasp edildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim