Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Kıbrıs açıklarında 2 sismik araştırma gemisi ve 2 sondaj gemisiyle bölgede faaliyet gösteriyoruz.

Türkiye’de hemen her şeyin yerlisini ve millisini yaptık sadece ana muhalefet konusunda bunu başaramadık. İnşallah milletimizle birlikte onu da başaracağız.

Libya bize hem Osmanlı'nın hem de Osmanlı subayı olarak burada önemli hizmetle ifa eden Gazi Mustafa Kemal’in yadigarıdır.

Hani sen Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partiydin bir de olumlu bir açıklamanız olsun. Yok.. O inat var ya değişmez.

Gazi Mustafa Kemal Trablus, Bingazi ve Derne’de Libyalı kardeşlerimizi işgalci güçlere karşı teşkilatlandırmış ve onlarla birlikte savaşmıştır.

Hatta Derne’deki çatışmada gözünden yaralanmış ve bunu izin ömrü boyunca şerefle taşımıştır.

Libya’da ülkemizle yakın bağları bulunan milyonlarca kardeşimiz bulunuyor.

Yönetimler nasıl olursa olsun halklarımız birbirine derin bir muhabbet beslemiştir.

Ülkenin meşru hükümeti karşı darbeci bir general tarafından başlatılan saldırılara en başından beri karşı çıktık. Trablus yönetimine her türlü desteği verdik veriyoruz vereceğiz.

Libya bizim denizden de komşumuzdur. Bundan yaklaşık 10 yıl önce başlattığımız çalışmaları nihayet 27 Kasımda imzaladığımız mutabakat ile neticelendirdik.

Merhum Kaddafi’nin döneminde de bu adımları atmıştık. Çok daha içi dolu bir anlaşmayı imzalamak üzereydik. Şimdi ise meydanı boş buldular esip savuruyorlar. Ne yaparsanız yapın biz imzaları attık işi bitirdik.

Şu anda da soruyorlar asker gönderecek misiniz. E zaten burada da bizim siyasi partilerimizin içinde bunu söyleyen var. Biz ne diyoruz biz davet edildiğimiz yere gideriz.

Ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda da böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz.

Editör: TE Bilisim