Özersay: “Bölen Değil Birleştiren, Yeni Bir Siyasi Liderlik Gerekli”
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay köy ziyaretlerine devam ediyor. Bu çerçevede Haspolat, Nergisli, Sütlüce ve Paşaköy’de vatandaşlarla biraraya gelen Özersay vatandaşların sorunlarını dinleyerek, sorunların çözümü konusundaki düşüncelerini ve Cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonunu anlattı. Özersay Nisan 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kıbrıs Türkünün kendi geleceğine sahip çıkacağına inandığını söyledi.

Özersay “partizanlık ve adam kayırmacılıkla ülkenin geldiği nokat ortadadır. Artık vatandaşı siyasi görüşüne göre ya da partisine göre bölen değil, ortak bir paydada birleştirebilen yeni bir siyasi liderliğe ihtiyacımız vardır. İnsanların siyasi geçmişine veya partisine bakmaksızın herkese eşit mesafede duracağım. Zaten ancak bu şekilde adil bir idare sağlanabilir” dedi. Başta Kamu Hizmeti Komisyonu Başkan ve üyelikleri olmak üzere artık ülkede siyasi atamalara son verilmesi gerektiğine dikkat çeken Özersay, “bunu yaparak devlette işe girişlerde bugüne değin yapılan adam kayırmacılığı önlemekte, sistemin bu yanlışlığını bir yerden değiştirmeye başlamakta kararlıyım. Zaten bunu yapabilmek için gerçek anlamda bağımsız bir aday olmak gerekir, sözde bağımsız değil” dedi.

Vatandaşların artık herşeyin farkında olduğuna dikkat çeken Özersay, “2015 Cumhurbaşkanlığı seçimi hepimiz için, ülkemizin geleceği için bir dönüm noktası olacak. Vatandaş bu yapının artık değişmesi gerektiğinin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de bu açıdan aslında çok önemli olduğunun farkındadır. Artık kimse vatandaşı Kıbrıs sorunuyla ilgili popülist söylemlerle ve hamasetle kandıramaz. Bu yapıyı hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun ülkenin geleceğini düşünen vatandaşlar değiştirecek. Artık partisi ve siyasi görüşü ne olursa olsun genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle tıkanmış olan bu sistemi hep birlikte değiştireceğiz” dedi.

“Bu İsrafa Son Vereceğim”
Köy ziyaretleri sırasında vatandaşların ülkeyi geriye götüren eski siyaset anlayışına karşı çok ciddi bir kızgınlık içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyen Özersay, “bu konuda halkımız haklıdır, siyasete olan güvensizliğin bu denli arttığı bir dönemde artık tüm siyasilerin kendi kendilerini sorgulamalarının zamanı geldi, hatta çoktan geçti” dedi. Cumhurbaşkanlığı makamının anayasadan ve yasalardan kaynaklanan yetkileri olduğunu, 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde göreve gelmesi durumunda siyasi liderlik göstererek iç sorunların çözülmesi çin Meclisi harekete geçireceğini, Bakanlar Kurulu tarafından bazı alanlarda yapılacak yanlışlara da müsade etmeyeceğini anlattı. Özersay “Hükümeti işinin ehli olan, geçmişi temiz olan kişileri müdür ve müsteşar yapmaya ama bu türden atamaları da olabildiğince az, sınırlı tutmaya teşvik edeceğim. Hükümet aksini yaparsa da buna müsade etmeyeceğim. Bugüne değin müşavirler ordusu yaratarak bu ülkenin ve vatandaşa ait paranın boşu boşuna harcanmasına, israf edilmesine neden oldular. Göreve gelmem durumunda kimse benden yeni müşavir yaratacak bir atamaya imza koymamı beklemesin” dedi.

Özersay Kan Bağışında Da Bulundu
Bölge ve köy ziyaretleri sırasında Nergisli köyünden geçerek düzenlenen kan bağışı kampanyasında kan bağışında da bulunan Özersay ve ekibindeki gönüllüler böyle toplumsal bir organizasyon düzenledikleri için köyün muhtarı ve azalarını tebrik ettiler. Burada kısa bir konuşma yapan Özersay Nergisli’de ülkenin en genç muhtarının olduğunu ve azaların da gençlerden oluştuğunu görmekten mutlu olduklarını, genç ve dinamik beyinlerin artık bu ülkenin yönetiminde önlerinin açılması gerektiğini vurguladı. 
Editör: TE Bilisim