Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriyeli sığınmacıların çeşitli ülkelere yerleştirilmesi için mart ayında konferans düzenlemeyi planladığını söyledi.

Ban Ki-mun, Suriyeli sığınmacılar konusunda BM Genel Kurulu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'ün Suriyeli sığınmacıları cömertçe misafir ettiğini ancak bu ülkelerin bu sorumluluğu tek başlarına sürdüremeyeceklerini kaydetti.

Sorumluluğun tüm ülkeler arasında eşit şekilde paylaşımı için yeni yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Ban, "Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne, komşu ülkelere sığınan Suriyelilerin yerleştirilmesi amacıyla mart ayında konferans toplaması talimatını verdim. Bu konferansta sığınmacıların kabulü için ülkelerden taahhüt ya da daha fazla yardım sözü almayı hedefliyoruz" dedi.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle yaklaşık 2,2 milyonu Türkiye'de olmak üzere 4 milyondan fazla kişi komşu ülkelere sığınmış bulunuyor. Yüzlerce Suriyeli ise Avrupa yolunda Akdeniz ve Ege'de hayatını kaybetti. 
Editör: TE Bilisim