YDÜ İletişim Fakültesi’nde saat 18:00’de düzenlenen ödül töreni sonrasında ise sergi açılışı yapıldı. Sergi açılışının ardından da Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı ve Yüksek Öğretim, Planlama Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş “Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerini Önleme Günü” dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi.

5-8 ve 9-11 yaş grubu olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan resimler 3 hafta boyunca YDÜ İletişim Fakültesi giriş salonunda sergilenecek.

KKTC genelinde 38 ilkokul öğrencilerinin katılımıyla toplam 1808 adet resmin yarıştığı yarışmanın değerlendirmesi, 9 Ekim günü KKTC üniversite temsilcilerinden oluşan 7 kişilik seçici kurul tarafından yapıldı.

Ödül töreninin başında Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı ve Yüksek Öğretim, Planlama Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş bir konuşma yaptı.

Gökçekuş konuşmasında konuyla ilgili bilincin önemine dikkat çekti ve tüm katılımcılarla yarışmaya katkı koyanlara teşekkür etti.

Ardından yarışmaya en yoğun katılımı sağlayan Yakın Doğu İlkokulu, Yenierenköy İlkokulu ve TED Kuzey Kıbrıs Koleji’ne a plaketleri verildi.

Yarışmada 1, 2 ve 3.’lik alan çocuklara ödül olarak tablet verilirken, mansiyon alanlara ise I-Pod hediye edildi.

Yarışma’nın 5-8 Yaş Grubunda 1.’lik ödülü Yakın Doğu İlkokulu öğrencisi Kaya İbrahim Kaplan’a, 2.’lik ödülü Yakın Doğu İlkokulu öğrencisi Ahmet Davutoğlu’na; 3.’lük ödülü ise Yakın Doğu İlkokulu öğrencisi Afet Dağaşanlar’a verildi

Yarışmanın 5-8 Yaş Grubunda Yakın Doğu İlkokulu öğrencisi Hasan Akmandor ; Yakın Doğu İlkokulu öğrencisi Yağmur Akgör; Yeniboğaziçi İlkokulu öğrencisi Kumray Diran ve 9 Eylül İlkokulu öğrencisi Yulin Koçmarlı’ya mansiyon ödülü verildi.

Yarışmanın 9-11 Yaş Grubunun Birincilik-İkincilik ve Üçüncülük Ödülleri için ise sırasıyla Yeniboğaziçi İlkokulu öğrencisi Songül Vadeoğlu ; 9 Eylül İlkokulu öğrencisi Ayşe Çemendar ve Alsancak İlkokulu öğrencisi Esra Nur Kuzhan’a layık görüldü.

Yarışmanın 9-11 Yaş Grubunun Mansiyon Ödülleri’ne ise Yakın Doğu İlkokulu’ndan Özlem Çakıcı ; Sude Durmaz, Nazım Ergin, Şehit Yalçın İlkokulu’ndan Mustafa Savran layık görüldü.

Ödül dağıtımından sonar resimleri sergilenmeye hak kazanan katılımcılara ve yarışmaya emeği geçenlere katılım belgeleri verildi ve sergi açılışı gerçekleştirildi. 
Editör: TE Bilisim