BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, Yeşilırmak yangınının daha önceki yangınlarda olduğu gibi yalnızca “seyredildiğini ve ülkenin yeşilliklerinin göz göre göre yok olduğunu” iddia etti.

Korkmazhan, ülkede her yıl yangın kâbusunun yaşandığını, teknik yetersizlik, beceriksizlik ve duyarsızlık nedeni ile yeşil alanların neredeyse yok olduğunu ifade ederek, buna rağmen ne gereken önlemlerin alındığını, ne de ülkenin en önemli ihtiyacı olmasına rağmen bir yangın söndürme helikopteri alındığına dikkat çekti.

Korkmazhan, yangın söndürme helikopterinin söylenildiği gibi çok pahalı olmadığını, TOMA alımı için harcanacak miktar  ve  gereksiz birçok giderin iptal edilmesi durumunda kaynak yaratılabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, “her fırsatı toplumlararası güven ve işbirliğini ortadan kaldırmak için kullandığını” iddia eden Korkmazhan, “Sayın Eroğlu, toplumlararası güven ve işbirliğini bozmaya dönük tahrik edici açıklamalarına son vermelidir” dedi ve iki toplumun işbirliği olsaydı Yeşilırmak yangının büyümeden söndürüleceğine işaret etti.

Editör: TE Bilisim