Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)Genel Başkanı İzzet İzcan, ülkede büyük bir siyasi irade yoksunluğu yaşandığını savunarak, kendi partilerini dahi yönetme kabiliyetinden uzak siyasetçilere ülke yönetiminin teslim edilemeyeceğini belirtti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, siyasette yaşananların, insanların siyasetten ve siyasilerden soğumasına neden olduğunu ileri sürerek; “18 milletvekili olan bir partinin 6 milletvekili parti başkanlığına aday olabiliyorsa, bu ülkedeki siyaset dibe vurmuştur demektir” ifadelerini kullandı.

Siyasetin kirlenmesinin sebebinin; “şükrancı, statükocu partilerin parlamentoda yer almak adına Ankara’daki hükümete yaranmak için kişiliksizleştirdikleri siyasi yapı” olduğunu iddia eden İzcan, statükonun yıkılarak yerini insan haklarına saygılı bir hukuk devletine bırakmasının kaçınılmaz olduğunu ileri sürdü.

İzcan, Kıbrıslı Türklerin ciddi bir seçenek ve alternatife ihtiyacı olduğunu, BKP olarak değişimin yaşanması için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini belirtti. 
Editör: TE Bilisim