Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Toplumsal Varoluş Güçleri, Mutluyaka köyünü ziyaret etti.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Mutluyaka Köy Kahvesi’nde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk toplumunun önemli bir süreçten geçtiğini, yok oluş ve var oluş ikilemi arasında olduğunu belirterek, “ Kıbrıslıtürkler hiç kimseden talimat almadan kendi kendini yönetmek, kendi evinin efendisi olmak, barış, demokrasi ve uluslararası hukukun hakim olduğu bir düzen yaratmak için bize beslemeler diyerek küçümseyen, irademizi elimizden alan, kendi ülkemizde azınlığa düşmemize neden olan bu rejime hayır diyecektir. Bu rejimin devamını sağlamak için Ankara’ya boyun eğenlere karşı verilen mücadeleyi yükseltecektir. BKP Toplumsal Varoluş güçlerine verilecek her oy bu rejime karşı gücümüzü artıracaktır” dedi.

Halktan destek isteyen İzcan, “Biz gücümüzü Ankara’dan değil Kıbrıslıtürkler’den alıyoruz. Halkımıza güvenerek yola çıktık. Çünkü Kıbrıslıtürkler’in onurlu başı dik bir halk olduğunu biliyoruz”ifadelerini kullandı.

Mutluyaka ve bölge halkının tarımla uğraştığını, tarımın ekonomideki payının giderek düştüğünü, uygulamada olan ekonomik paketle kooperatifçiliğin, tarım ve hayvancılığın bitirileceğini ileri süren İzcan, “üreticinin ölüm fermanı” olarak değerlendirdiği bu pakete destek veren parti ve politikalara karşı çıkılmasını istedi.

“Geçmişte yaptıkları gelecekte yapacaklarının aynasıdır “diyen İzzet İzcan, “parlamentoyu çalıştırmayan, birbirlerini mahkemelere veren, para karşılığı alınıp satılan bu parti ve milletvekilleri hangi yüzle gelip sizden oy istiyor. Halktan özür dilemeden, suçlu ve sorumlular hesap vermeden toplumu daha fazla kandırmalarına izin vermeyin” ifadelerine yer verdi. 
Editör: TE Bilisim