Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs’ta çözümün ve Kıbrıslı Türklerin kurtuluşunun Türkiye’nin demokratikleşmesinden geçtiği görüşünü ifade ederek, Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlayacak Kürt sorununun çözümüne dönük adımları “önemli” bulduğunu belirti.

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır’da gerçekleşen Nevruz kutlamalarında okunan Abdullah Öcalan’ın mektubunun hem Türkiye, hem de Ortadoğu açısından yeni bir döneme girilmekte olduğunun habercisi olduğunu belirterek, “Öcalan’ın, silahların susması ve siyasetin konuşması yönünde yaptığı çağrı Kürt sorununun çözüm sürecinin barışçıl diyalog ile gerçekleştirilmesi için önemli bir fırsat sağlamaktadır” dedi.

Türkiye halkı ile Kıbrıs halkının mücadelesinin ve geleceklerinin ortak olduğunu belirterek Türkiye’de Kürt sorununun çözümü ve barışın gerçekleşmesi yönünde atılacak her olumlu adımı destekleyeceklerinin altını çizen İzcan, şunları ifade etti:

“Kıbrıslı Türklerin kurtuluşu ve erken çözüm, Türkiye’nin demokratikleşmesinden  geçmektedir. Türkiye demokratikleştiği oranda çözüme yakınlaşacağız. O nedenle Türkiye’deki demokrasi ve barış güçleri ile ilişkilerimizi geliştirmeli, Kıbrıs sorununun çözümü için ortaya koyduğumuz çabayı Türkiye’nin demokratikleşmesi için mücadele veren güçler ile birleştirmeliyiz. BKP, bu yöndeki çabalarına inatla devam edecektir.”

Editör: TE Bilisim