Görüşme öncesi basına açıklamada bulunan KTÇB Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, BKP’ye çiftçi ve üreticilerin sorunlarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.
Üretmeyen bir toplum yok olmaya mahkumdur.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı konuşmada BKP’nin emekçilerin ve üretici kesimlerin partisi olduğuna dikkat çekerek, kurulduğu günden beri üreticilerin sorunlarının çözülmesi ve üretimin geliştirilmesi için çalıştıklarını vurguladı. CTP-BG/DP-UG hükümetinin çiftçi ve üreticilerin sorunları ile ilgilenmediğini ve günü kurtarmaya dönük politika yürüttüğünü belirten İzcan, üretmeyen bir toplumun yok olmaya mahkum olduğunu kaydetti.

Kamu sektörünün siyasilerin çiftliğine dönüştürüldüğünü, partizanca, oy kaygusu ile şişirilip hantal ve niteliksiz bir yapı kurulduğunu kaydeden İzcan, “Toplam istihdam içerisinde %16 olan kamu, bütçenin %80’nini çekmektedir. Bunun yanında 80 Milyon TL ek mesai ödeneği ayrılmıştır. Asgari ücretliler, hayvancılar, çiftçiler ve üreticiler ise açlığa ve sefalete terk edilmiştir. Biz bu adaletsiz yapıyı kabul etmiyor, reddediyoruz” dedi.

Üreticileri iflas ettiren hükümeti şiddetle protesto ediyoruz.
Ekonomi’nin dışa bağımlı ithalata ve tüketime dayalı olduğunu, üretime yönelik hiçbir planlama ve politika uygulanmadığını vurgulayan İzcan, “148 müşavire bütçede 18 Milyon TL ayıran CTP-BG/DP-UG hükümeti, üreticinin, çiftçinin ve hayancının ürün karşılığı alacağını ödemiyor. Üreticilerin büyük bir kesimini çek yasağına sokan, mahkemelere düşüren ve iflas noktasına getiren hükümeti şiddetle protesto ediyoruz” dedi.
İzcan, BKP’nin çiftçilerin ve üretici kesimlerin yanında olmaya ve haklarını savunmaya devam edeceğine dikkat çekti.
 
Editör: TE Bilisim