"KIB-TEK’in borç batağında bulunmasına rağmen partizanca istihdam yapılmasının ve kurumun mali yükünün arttırılarak, faturanın da halka kesilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Korkmazhan, “CTP-BG/DP-UG hükümeti ne KIB-TEK’in düzlüğe çıkarılması ile ilgilenmekte ne de halka ucuz elektrik sağlama çabası içerisindedir. Yaptıkları arpalıklarına çevirdikleri kuruma partililerini istihdam etmek, mali yükü ise vatandaşın faturasına yansıtmaktır” dedi.

Fuel-Oil fiyatlarının geçtiğimiz 3 ayda 115 dolardan 80 dolara düştüğünü, ancak elektrik fiyatlarının ucuzlatılmadığını kaydeden Korkmazhan, kurum yetkililerinin “zaten zararına satıyorduk” bahanesi arkasına saklandığını, diğer yandan da partililerini kuruma münhalsiz bir şekilde istihdam ettiklerini vurguladı.

Sokak aydınlatma bedeli adı altında soygun yapılıyor

2013 Ocak ayından itibaren elektrik faturalarına neye göre hesaplandığı belli olmayan ve her ay miktarı değişen Sokak Aydınlatma Bedeli yansıtıldığını, Milyonlarca TL toplanmasına rağmen ülke genelindeki bir çok sokağın karanlık içerisinde bulunduğunu kaydeden Korkmazhan, “Parası alınmasına rağmen sokaklarımız karanlığa terk edilmiştir. Açık bir soygun ile karşı karşıyayız” dedi.

Belediyelerin ve Karayollarının kuruma olan geçmiş borçlarını öne sürerek sokakları ve yolları karanlığa terk etmenin ve faturasını ödeyen vatandaşı cezalandırmanın yanlış olduğunu belirten Abdullah Korkmazhan, “22 aydır KIB-TEK vatandaştan neyin parasını almaktadır” dedi..."

Editör: TE Bilisim