Birleşik Kıbrıs Partisi ve BKP Gençlik Kolları, Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis anısına, Lefkoşa ve Dali’de düzenlenen etkinliklere katılarak, Derviş Ali Kavazoğlu ile Kostas Mişaulis’in mezarlarına çelenk koydu.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, etkinliklerde basına yaptığı açıklamada, BKP’nin Derviş Ali Kavazoğlu, Kostas Mişaulis, Fazıl Önder, Ayhan Hikmet, Muzaffer Gürkan, Kutlu Adalı ve diğer barış, demokrasi ve ortak vatan savaşçılarının mücadelelerinin devamcısı olduğunun altını çizerek, “Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’i saygı ile anıyoruz. Anıları mücadelemize ışık tutuyor. Yoldaşlarımızı katleden faşistler ülkemizi kanla böldüler biz ise kararlılıkla birleştireceğiz” dedi.

Kavazoğlu ve Mişaulis’in mücadelesi kitlelere esin kaynağı olmuştur.

Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’in yeniden birleşme mücadelesinin, Ortak Vatan ve Kıbrıslı Türklerle, Kıbrıslı Rumların kardeşçe bir arada yaşama mücadelesinin sembolü olduğunu kaydeden İzcan, “Emperyalizm ve yerli işbirlikçileri, insanlık dışı cinayet ve ayrılıkçı çabalarına rağmen hedeflerine ulaşamamıştır. Ortak vatanımızın kurtuluşu mücadelesinde katledilen yurtseverler bugün özgür, bağımsız, Birleşik Kıbrıs için mücadele eden kitlelerin esin kaynağı olmuştur. Onların bıraktığı yerden devam ediyoruz. Tüm Kıbrıslıların insan haklarının sağlanacağı ve yurdumuz Kıbrıs’ın bütünleşip yabancı üs ve askerlerden arınacağı güne kadar bu kavga sürecektir” dedi.

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin kararlı mücadelesine devam edeceğini söyleyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Kavazoğlu ve Mişaulis’in uğruna canlarını verdikleri Ortak Vatana ulaşana kadar bu yolu yürüyeceğiz” dedi.

 
Editör: TE Bilisim