Birleşik Kıbrıs Partisi, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamları ve bu katliamların esas sorumlusu olduğunu iddia ettiği ABD emperyalizmini “şiddetle kınadığını” açıkladı.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, yaptığı yazılı açıklamada, ABD emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirme ve “Arap Baharı” adı altında bölgeyi kendi çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirme yönündeki müdahaleleri sonucu Ortadoğu’nun kan gölüne dönüştürüldüğünü savunarak, emperyalizmin tüm halkların tek ve ortak düşmanı olduğunu belirtti.

Mısır’da Müslüman Kardeşler ve Mursi rejiminin, Mısır halkının talep ettiği demokratik dönüşümleri gerçekeleştirmek yerine şeriatı uygulamaya çalıştığını belirten Abdullah Korkmazhan, “Şeriatı getirmeye çalışan Mursi rejimine karşı gelişen halk ayaklanmasının ilerici ve devrimci gücünden çekinen ordu, ABD ve diğer emperyalist ülkelerin desteğini alarak darbe gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen darbe ile iktidar değişiminin yine sistem içerisinde kalması sağlanmış, emperyalist güçlerin ve bölgedeki diğer gerici ülkelerin çıkarları korunmuştur” dedi.

Suriye’de yaşanan iç savaşın ve halka dönük katliamların arkasında da ABD, AB, NATO ve bu emperyalist güçlerin bölgedeki taşeronları olduğunu savunan Korkmazhan, Suriye’de savaşan El-Kaide, El-Nusra gibi gerici terör örgütlerinin ABD ve bu hükümetler tarafından silahlandırılıp, finanse edildiğini iddia etti. Korkmazhan, AKP hükümetine de konuyla ilgili eleştitrilerde bulundu.

Geçtiğimiz gün Suriye’de yüzlerce sivil ve çocuğun kimyasal silah kullanılarak katledildiğini, bunun insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu kaydeden Korkmazhan, kimin tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun bunu şiddetle kınadıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim