Birleşik Kıbrıs Partisi Güzelyurt İlçe Örgütü yetkilileri yemekli toplantıda buluşarak, son siyasi gelişmeler, örgütlenme ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BKP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, toplantıda yaptığı konuşmada, BKP’nin örgütlülüğünün her geçen gün geliştiğini, bunun partiye katılımlarda, ilçe ve köylerde örgütlerini oluşturmasında görüldüğünü belirtti.

BKP’nin soldan, emekten, sosyal adalet, demokrasi ve barıştan yana bir güç olduğunu ifade eden İzcan, esas mücadelelerinin Kıbrıslı Türk toplumunun siyasi iktidarını oluşturmak olduğunu kaydetti.

Sosyal adalet ve demokrasiye dayalı, kendi kendini yöneten bir düzen oluşturulması gerektiğini vurgulayan İzcan, Kıbrıs sorununda erken federal çözüme ulaşılması gerektiğini söyledi.

BKP’nin bu mücadelenin öncülüğünü yapmaya devam edeceğini ifade eden İzcan, 19 Nisan’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde Bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleme kararı aldıklarını ve seçimi kazanmak için var güçleri ile çalıştıklarını belirtti.

İzcan, “19 Nisan’da Akıncı kazanacaktır. Demokrasi ve barış kazanacaktır.” dedi. 
Editör: TE Bilisim