Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan “vergi affının hırsızlık, yolsuzluk olduğunu” savundu.

Partisinden yapılan açıklamaya göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan katıldığı bir televizyon programında, ileri sürdüğü “vergi borcunu ödemeyenlerin ödüllendirildiği çarpık yapının” değiştirilmesinin şart olduğunu belirtti.

“Hükümetin düzenle bütünleşerek hırsızlığa af uygulayarak, düzenin devamı için çaba harcadığını” iddia eden İzcan, tüm parlamentonun oy çokluğuyla referanduma sunduğu Anayasa değişikliğine halkın yüzde 62’sinin hayır dediğini ve bu hayırın aslında parlamentonun kendisine güvensizlik anlamına geldiğini söyledi.

İzcan dünyanın hiçbir ülkesinde vatandaşlığın KKTC’deki gibi dağıtılmadığını belirterek, “Vatandaşlık bir ülkenin hissedarı olmak demektir. KKTC’de vatandaşlık verme kriteri bile yoktur. Bir ülkenin kaynaklarına ortaklık olan vatandaşlık başka bir ülkeye yaranmak, onun direktiflerine uymak için şuursuzca dağıtılamaz” dedi.

2015 yılında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüşlerini açıklayan İzcan, muhtemel adayların bir çoğunun siyasi olarak birbirindne farkı olmadığını, Ankara’nın çizdiği politikaları uygulamakta olduklarını ileri sürdü.

İzcan, BKP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Birleşik Federal Kıbrıs’a inanan, Kıbrıs Türkü’nün çıkarını koruyan bir adayın belirlenmesi ve en geniş güç birliği ile desteklenmesi için çaba harcayacağını belirtti. 
Editör: TE Bilisim