BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, oy verme işleminin ardından yaptığı açıklamada, AP seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının Kıbrıslı Türklerin demokratik hakkı olduğunu, bu demokratik hak çerçevesinde oy kullandıklarını belirterek, Kıbrıslı Türklerin AP seçimlerine katılımını engellemek için her iki taraftaki statükocu kesimlerin ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çekti.
Kıbrıslı Türklerin demokratik haklarının gaspedildiği, AP seçimlerinin iptal edilip tekrarlanmasını talep eden İzzet İzcan, Avrupa Birliği’ni göreve çağırdı.
“Kıbrıs Cumhuriyetini kendi malları gibi gören zihniyet ile Kıbrıs’ın yarısını askeri denetimleri altında tutan zihniyet arasında hiçbir fark yoktur” diyen İzzet İzcan, “Bu gün 30 bine yakın Kıbrıslı Türkün oy kullanma hakkı katledilmiştir. Adresler gerekçe gösterilerek binlerce Kıbrıslı Türk’e sandık başında oy kullandırılmamıştır. Buna gözlerimizle şahit olduk. Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetini ve bu anti-demiokratik uygulamaya göz yuman AB yetkililerini şiddetle protesto ediyoruz” dedi.
Kıbrıslı Türklerin AP seçimlerine katılımını engellemeye çalışan Kıbrıs’ın kuzeyindeki ayrılıkçı rejimin ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tek taraflı kontrolü altında tutan zihniyetin statükoya hizmet ettiklerini kaydeden İzcan, “BKP, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Kıbrıslı Türklerin hakları için her platformda mücadeleye devam edecektir. Her iki taraftaki taksimci ve statükocu kesimlere karşı barış ve çözüm yanlılarını birlikte mücadeleye çağırıyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim