KKTC’de Meclis dışında faaliyet gösteren muhalefet partilerinden Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) 23 Haziran Pazar günü 3. Olağan Kurultayı’nı yapıyor. Halen genel sekreterlik sistemiyle yönetilen BKP, kurultayda yapılacak tüzük değişikliğiyle başkanlık sistemine geçecek.

TAK muhabirinin BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’dan aldığı bilgiye göre, bir süre önce Baraka Kültür Merkezi, Devrimci Komünist Birlik ve bazı bireysel katılımlarla BKP-Toplumsal Varoluş Güçleri olarak mücadele kararı alan BKP, Pazar günü KTAMS lokalinde saat 10.00’da başlayacak kurultayında program ve tüzük değişikliklerine gidecek ve parti yetkili organları için seçim yapacak.

Tüzük değişikliğinin ardından ilk kez başkan seçecek BKP’de başkanlık ve parti meclisi için aday olmak isteyenlerin yarın saat 10.00’a kadar parti merkezine başvurması gerekiyor.

Şu ana dek başkanlık için tek aday İzzet İzcan.

BKP’nin Pazar günkü kurultayına Türkiye’den TKP, ÖDP ve BDP; KKTC ve Güney Kıbrıs’taki tüm partiler ve KKTC’deki sendika ve sivil toplum örgütleri davet edildi.

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, BKP-Toplumsal Varoluş Güçleri hareketinin sol ve demokrasiden, emekten yana güçlerin yapısı olduğunu; seçime ise seçim yasası gereği BKP adıyla girileceğini söyledi.

Baraka Kültür Merkezi ve Devrimci Komünist Birlik yanında kendilerine katılan toplumun değişik kesimlerinden çok değerli bireyler de bulunduğunu söyleyen İzcan, bu birlikteliğin seçim için olmadığını, daha sonra da devam edeceğini ve yayılarak büyümesinin hedeflendiğini ifade etti.

“Amacımız toplumsal varoluş kavgasında güçlü şekilde yer almak, barıştan emekten yana politika izlemektir” diyen İzzet İzcan, parlamentodaki 4 partinin aralarında pek bir fark kalmadığını öne sürerek, güçlü alternatif bir örgütlenme hedeflediklerini, bu çalışmalarıyla topluma seçenek yarattıklarını savundu.

İzcan, 28 Temmuz’da sandığa gidilmemesi çağrısı yapanları da eleştirerek, bu görüşe katılmadıklarını; bunun siyasetin içini boşaltan, çok yanlış ve dolaylı olarak da statükoya hizmet eden bir tutum olduğunu belirtti.

İzcan, “Toplum çaresiz değildir” dedi.

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), 23 Haziran Pazar günü  yapılacak 3. Olağan Kurultayı’na Türkiye’den Barış ve Demokrasi Partisi Urfa Milletvekili İbrahim Binici, Türkiye Komünist Partisi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi temsilcilerinin yanında Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs’tan birçok siyasi parti, sendika ve sivil toplum temsilcilerinin de katılacağını açıkladı.

BKP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Kurultay, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan’ın açılış konuşması ile başlayacak. Konukların konuşmaları ve mesajların okunmasının ardından, gündem faaliyet ve mali raporun okunup onaylanması, karar tasarılarının onaylanması, program ve tüzük değişikliklerinin görüşülmesi ve organların seçimi ile devam edecek.

Editör: TE Bilisim