“64 eski KTHY çalışanının KTHY eski binasında sürdürdüğü çadır eyleminin 14’üncü gününde, çalışanlar basına açıklama yaparak “Bizler CAS’ın değil KTHY’nin çalışanlarıyız” görüşünü yineledi.

Eylemciler, Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi’nden alınan bir belgede CAS’ın devletle bağlantısı olmadığını açıkça görüldüğünü de savundu.

Hükümetin, eski KTHY çalışanı diğer kişilere uyguladığı çözümün kendilerine de uygulanması istemiyle çadır eylemi yapan 64 kişi, sorunları çözümlenmezse, Kurban Bayramı’nın ilk gününü aileleriyle çadırda geçireceklerini de açıkladı.

Basına açıklamayı, bu akşam saat 18.30 sıralarında ‘64 eski KTHY’ çalışanı adına Osman Yücelen yaptı.

YÜCELEN: “CAS’IN DEĞİL KTHY’NİN ÇALIŞANLARI OLDUĞUMUZ İSPATLANDI”

Osman Yücelen, başlattıkları çadır eylemin 14’üncü, işsiz kalmalarının ise 56’ncı gününde olduklarını belirterek, mücadelelerinin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Sürdürmekte oldukları eylemle Kıbrıs Türk halkına ‘64 KTHY çalışanı’nın haklı mücadelesini yansıtmaya çalıştıklarını belirten Yücelen, bu kapsamda gündemdeki bazı önemli olayları kamuoyuyla paylaşmak istediklerini ifade etti.

Bugüne dek yaptıkları açıklamalarda sürekli olarak kendilerinin CAS değil, KTHY çalışanları olduklarını vurguladıklarını anımsatan Yücelen, gelinen aşamada bunun doğruluğunun ispatlandığuını ileri sürdü.

Yücelen, KKTC Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi’ne ait belgede CAS’ın devletle bağlantısı bulunmadığının açıkça görüleceğini söyledi ve basına da bu belgeyi dağıttı.

“KURBAN BAYRAMININ İLK GÜNÜ AİLELERİMİZLE ÇADIRDA OLACAĞIZ”

Kendilerinin KTHY çalışanı olduğunu gösteren tüm belge ve protokolleri gerekli yerlere gönderdiklerini de belirten Yücelen, sürdürmeye devam edecekleri çadır eylemi kapsamında Kurban Bayramı’nın 1’inci gününde aileleriyle birlikte çadırlarda olacaklarını kaydetti.

Yücelen açıklamasının devamında şunları ifade etti:
“Biz ‘CAS devlete ait değil’ dedikçe bazıları çıkıp ‘CAS yüzde 100 devletin’ diyor. Bugün edindiğimiz; Kuzey Kıbrıs Kıbrıs Cumhuriyeti Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi’ne ait belgede CAS’ın devletle bağlantısı olmadığını açıkça görülüyor. İstedikleri kadar ‘siz CAS çalışanlarısınız’ deseler de bizler KTHY çalışanlarıyız. Tüm belge ve protokoller gerekli yerlere ulaştırılmıştır. Haklılığımız artık ispat edilmiştir.

64 KTHY çalışanı diğer KTHY çalışanından farkı bulunmadığı bugün de bazı siyasiler tarafından onaylanmıştır. Bundan sonraki süreçte ta ki bizim 2102 yılında arkadaşlarımız gibi güvenliğimiz sağlanana kadar çadır eylemimiz devam edecektir. Haklıyız, artık haklı olduğumuzu bazı yerler biliyor. Bununa ilgili çalışmalar başlatıldı.

Tekrar tekrar söylüyorum: Bizler CAS değil KTHY çalışanlarıyız ve işe en eski 1988’de, en yeni 2005’te girmiş kişileriz. Bugüne kadar hayat, hayat standartları ve geleceğimize 3 kez ipotek konuldu. İsteyerek konmuştur. Bundan sonra kimsenin hayatlarımıza ipotek koymasına izin vermeyecek ve sonuna kadar mücadelemiz devam edecektir.”

Osman Yücelen, hükümetteki siyasi partilerden CTP-BG ile olumlu görüşmelerinin sürdüğünü, olumlu gelişmelerin süreceği beklentisi taşıdıklarını ifade ederek, “hükümetin diğer ortağı DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’la ise hâlâ zıtlaşmaları bulunduğunu” söyledi.

Yücelen, “Kendisi bizlerle zıtlaşıyor. Sanki bu 64 insan bu ülkenin evladı, KTHY çalışanı değil. Israrla hâlâ bunu vurguluyor. Ama o da bunu kabul edecektir. Biz KTHY çalışanı olduğumuzu tüm belge ve protokollerle ıspatladık. Mücadelemiz devam edecektir.” 
Editör: TE Bilisim