18 Aralık Pazar günü saat 13.00’te Girne Turizm Limanı’ndan başlayacak koşu, 3.5 kilometrelik güzergahta, çocuklar ve gençler kategorisinde yapılacak.

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu, 18 Aralık’ta gerçekleştireceği etkinlikle ilgili bugün saat 11.00’de Grand Pasha Otel’de geniş katılımlı basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdi.

Toplantıya, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Yardımcısı Yeşim Gürçınar, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Spor Dairesi Dışilişkiler Amiri Sertaç Bozatlı, Afrodizyak Organizasyon Direktörü Umut Madenoğlu, komisyon, belediye ve organizasyon üyeleri katıldı.

KARAOKÇU: “SAĞLIKLI GELİŞİM VE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLIYORUZ”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, toplantıda yaptığı konuşmada, komisyonun göreve geldiği günden bugüne uyuşturucuyla mücadele konusunda ilgili kurum, yerel yönetim ve sivil toplum örgütleriyle mücadele yürütmekte olduğunu belirterek, toplumsal farkındalık ve bilincin artırılması yönünde ciddi çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Bu yıl haziran ayında Girne Belediyesi’nin desteğinde gerçekleştirdikleri farkındalık eğitimlerinin ciddi etki yarattığını ifade eden Karaokçu, toplumun sağlıklı gelişmesi, uyuşturucuyla mücadele konusunda farkındalık yaratma amacıyla Girne’de ikinci bir etkinlik daha düzenleyeceklerini söyledi.

“Şehre Meydan Oku” adlı etkinliğin tüm dünyada popüler bir sosyal etkinlik olduğunu belirten Karaokçu, etkinlikte; şehir yaşamına renk getirme, insanları kaynaştırma yanında insanlara uyuşturucu konusunda mesajlar vererek toplumsal bilinci artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Karaokçu, katkıları nedeniyle Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Girne Belediyesi, Gençlik ve Spor Dairesi ile Afrodizyak Organizasyon’a teşekkürlerini sundu.

GÜNGÖRDÜ: “ELİMİZDEN GELEN KATKIYI YAPACAĞIZ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de devletin en önemli görevlerinden birinin ülkenin geleceği emanet edilecek gençlere doğru ve sağlıklı bir yaşam temin etmek olduğunu ifade ederek, devlet ile yerel yönetimlerin okul çağından itibaren gençlerin toplumsal farkındalığını artırıcı, uyuşturucu ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlık edinmelerini önleyici ve yönlendirici programlar düzenleme görevleri bulunduğunu söyledi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun bu yönde düzenlediği her türlü organizasyona destek verdikleri belirten Güngördü, farkındalık yaratılması konusunda ellerinde gelen katkıyı yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Başbakanlık, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Spor Dairesi, Gençlik Dairesi ve yerel yönetimlerin katkılarıyla ülkede uyuşturucu mücadele ve ticareti konusunda önemli mesafe alınacağına inanç belirten Güngördü, ancak bunun için eğitim ve yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Güngördü, Girne Belediyesi’nin konuya gösterdiği duyarlılığın süreceğini de belirtti.

BOZATLI: “ORGANİZASYONA KATKIDA BULUNMAKTAN ONUR DUYACAĞIZ”

Spor Dairesi Dışilişkiler Amiri Sertaç Bozatlı da dairenin spor etkinlikleri dışında kalan bu organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, devlet, yerel yönetim, sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde gerçekleşecek projede yer almanın kendilerini onurlandıracağını söyledi.

Bozatlı, büyük getirisi olacağına inandıkları organizasyona spor camiası olarak katkıya devam edeceklerini belirtti.

OĞLUNU KAYBEDEN ANNE GENÇLERE VE AİLELERE SESLENDİ

Oğlunu uyuşturucudan kaybeden anne Gülseren Erkan da oğlu Arda Erkan’ı 1 buçuk yıl önce kaybettiğini belirterek, yaptığı konuşmada aile ve gençlere seslendi.

“Uyuşturucu madde konusu ülkemizde kanayan bir yara. Aile ve gençler; ‘bizim başımıza böyle bir olay gelmez’ düşüncesinde olmasınlar çünkü biz de ‘bizim başımıza gelmez’ diyorduk, fakat yaşadık. Yaşamda insanın başına gelmeyecek bir konu yok, bunun için lütfen çok dikkatli olun” diyen Erkan, konuya duyarlık göstermelerini istedi.

Erkan, ailelerin çocukları için ellerinden geleni yapmalarını, hayat kurtarmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

BULUT: “ETKİNLİK ÇOCUK VE GENÇ KATEGORİLERİNDE YAPILACAK”

Afrodizyak Organizasyon temsilcisi Engin Bulut ise yaptığı konuşmada etkinlik hakkında bilgi vererek, ilkini Lefkoşa Surlariçi’nde gerçekleştirdikleri organizasyonun ikincisini Girne’de düzenleyeceklerini söyledi.

Bulut, Amerika’da büyük bir akımla başlayıp Avrupa ve Çin’e yayılan; “Şehre Meydan Okuyorum” etkinliğinin saat 13.00’te Girne Turizm Limanı’ndan başlayıp, Girne Anfitiyatro, Girne Kalesi ve Gire Marina’da son bulacak 3.5 km’lik bir koşu olduğunu kaydetti.

Koşunun, çocuk ve gençler olmak üzere ayrı ayrı kategorilerinde gerçekleşeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim